Musiker Kai Robert Johansen lot seg engasjere og provosere da han tidligere i år leste i SA at mer enn 1.600 barn i Sarpsborg lever under den definerte grensen for barnefattigdom. Han booket raskt Tune kirke til egen veldedighetskonsert 22. desember - og onsdag denne uken kunne han presentere artistlisten.

Mange lokale artister

Ulrikke Brandstorp, Stian Joneid og Anette Lyche Brautaset opptrer i kirken denne dagen. Det samme gjør Odd og Lotte Karlsen, Spilloppgjengen, Greåker Mannskor, Carl-Andreas Næss og Oslo-gutten Johan Lund Andersen.

Kai Robert Johansen, som selv skal opptre sammen med datteren Camilla, opplyser til avisen at Jonas Groth etter all sannsynlighet også stiller opp.

Det er med andre ord mange lokale krefter som skal i aksjon under veldedighetskonserten i Tune kirke 22. desember. Blant andre Ulrikke Brandstorp.

21-åringen var ikke i tvil om å stille opp da Kai Robert Johansen kontaktet henne.

– Vil gjerne bidra

– Det er alltid spesielt med julen. Selv har jeg bare gode juleminner fra da jeg vokste opp, men for mange er julen ikke en spesielt hyggelig tid, sier Brandstorp - og tenker i denne sammenheng på Sarpsborg-familier med barn som kanskje ikke har så mye penger til kjøp av gaver og god mat.

– Så jeg ønsker gjerne å bidra her. Julen handler om giverglede, og dette treffer meg veldig, sier Sarpsborg-artisten, som synes det er vondt å tenke på at mange barnefamilier rundt om i vårt eget distrikt sliter med fattigdom.

Til Frelsesarmeen

Samtlige artister stiller opp gratis denne desemberkvelden. Publikum må heller ikke betale noe for å oppleve artistene i kirken, men de besøkende oppfordres til å legge penger i Frelsesarmeens gryte. Denne skal stå ved hoveddøren i Tune kirke, slik at folk kan skjenke pengegaver på vei ut.

Kai Robert Johansen er nemlig helt klar på at ingen organisasjoner i Sarpsborg kjenner den lokale fattigdomsproblematikken bedre enn nettopp Frelsesarmeen. 

– Og alle penger som kommer inn blir øremerket dette formålet, poengterer han.

En lignende julekonsert i Metodistkirken i fjor innbrakte rundt 23.000 kroner til Varmestua i Sarpsborg. Kai Robert Johansen håper årets konsert kan samle inn iallfall like mye, aller helst mer, til Frelsesarmeens arbeid i byen.