Gå til sidens hovedinnhold

Stadig flere leser SA

Artikkelen er over 5 år gammel

Sarpsborg Arbeiderblad har daglig 42.000 lesere. Det er 1.000 flere enn på samme tid i fjor.

Mediebedriftenes Landsforening publiserte i morges de offisielle lesertallene for norske medier.

For Sarpsborg Arbeiderblad er tallene svært så hyggelig lesning og viser at lokalavisen befester sin posisjon som den viktigste nyhetsformidleren i Sarpsborg.

Eneste som øker

Mens de andre dagsavisene i Østfold har færre lesere i år enn i fjor, er SA den eneste dagsavisen som nå kan notere flere lesere.

– Dette er svært gledelig lesertall, sier Bernt Lyngstad som er ansvarlig redaktør i Sarpsborg Arbeiderblad.

Undersøkelsen er utført av TNS Gallup og viser at SA har like mange lesere på papir nå som på samme tid i fjor. Totalt dreier det seg om 28.000 papirlesere.

– Vi har en sterk framgang blant digitale lesere. Mens vi i fjor på samme tid hadde 19.000 lesere på nett har dette tallet nå vokst seg til 23.000, sier Lyngstad.

Økt satsing

Han konstaterer tilfreds at en økt satsing på det digitale, både hva gjelder redigering og det å være tidlig ute med nyheter, nå gir en positiv effekt på lesertallene.

Det er for øvrig på nett at økningen i antall lesere nå bli registrert. Antall mobillesere holder seg stabilt på 11.000 daglig lesere.

Etter en periode hvor antall abonnenter stadig har blitt færre, har denne trenden nå snudd. Sarpsborg Arbeiderblad har nå totalt 250 flere abonnenter enn på samme tid i fjor.

Nedgang i andre aviser

Blant de øvrige dagavisene i Østfold var det en nedgang i antall daglige lesere. Fredriksstad Blad har nå 66.000 daglige lesere mot 71.000 på samme tid i fjor.

Mens Moss Avis også har mistet 5.000 lesere – fra 44.000 i fjor til 39.000 på samme tid i år.

Halden Arbeiderblad noterer en nedgang fra 24.000 daglige lesere i fjor til 23.000 på samme tid i år.

Smaalenenes Avis har også mistet 5.000 lesere og har nå totalt 34.000 daglige lesere.

Kommentarer til denne saken