Samlet inn 359.159 kroner

SAMLET INN: Konfirmantene Jesper A. Reinholdt Strand, Siv Kristin Hystad Kaspersen, Andrine  Stensland og Ole Robin Kåsa Kjellmann var med og bidro til et godt innsamlingsresultat i Sarpsborg.

SAMLET INN: Konfirmantene Jesper A. Reinholdt Strand, Siv Kristin Hystad Kaspersen, Andrine Stensland og Ole Robin Kåsa Kjellmann var med og bidro til et godt innsamlingsresultat i Sarpsborg. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nylig samlet distriktets konfirmanter og flere andre bøssebærere inn penger som uavkortet går til prosjekter som vil gi folk i utviklingsland tilgang på rent vann.

DEL

Det er Kirkens Nødhjelp som står bak den årlige fasteaksjonen, som for øvrig er landets nest største innsamlingsaksjon.

Over 50 år er gått siden menighetene i Norge bestemte seg for å ha en årlig innsamlingsaksjon til inntekt for Kirkens Nødhjelps sitt internasjonale arbeid. I dag er det bare TV-innsamlingen som er større enn Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.

Bøsser og VIPPS

På grunn av skirennet i Kulås ble årets innsamling i Sarpsborg flyttet fra tirsdag til mandag. Bøssebærerne samlet inn 315.195 kroner, mens 44.000 kroner kom inn via VIPPS.

Det var menighetene i Skjeberg som samlet inn mest med totalt 87.143 kroner.

Andre året med vann

– På landsbasis er det nå kommet inn over 19 millioner kroner, og beløpet stiger stadig. Det som kom inn i Sarpsborg er for øvrig nok til å gi rundt 1700 mennesker varig rent vann. Vi vi derfor rette en stor takk til alle som har bidratt. En ekstra takk til konfirmantene og de andre bøssebærerne som gikk fra dør til dør den aktuelle kvelden. De har gjort en uvurderlig innsats for medmennesker, sier Ragnhild Stranden, diakon i Sarpsborg menighet og lokal leder for fasteaksjonen.

Også i fjor gikk de innsamlede midlene under fasteaksjonen til rent vann i utviklingsland.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken