Slik markeres Verdensdagen for psykisk helse i Sarpsborg

HOLDER FOREDRAG: Grete Dahlen Fjellgaard er blant foredragsholderne som skal delta på arrangementene for Verdensdagen for psykisk helse. Hun åpner blant annet markeringen i Sarpsborg 25.september med å fortelle om hvordan man kan ta vare på livet når sykdom rammer.

HOLDER FOREDRAG: Grete Dahlen Fjellgaard er blant foredragsholderne som skal delta på arrangementene for Verdensdagen for psykisk helse. Hun åpner blant annet markeringen i Sarpsborg 25.september med å fortelle om hvordan man kan ta vare på livet når sykdom rammer. Foto:

10. oktober markeres Verdensdagen for psykisk helse. Årets tema er «Gi tid», og dette vil bli markert med en rekke arrangementer i Sarpsborg.

DEL

Brukerorganisasjoner, frivillige, kommunen og mange ildsjeler samarbeider rundt årets tema for Verdensdagen for psykisk helse. Under temaet «Gi tid» blir det markeringer både før, etter og på selve dagen flere steder i byen, med ulike tilbud til sarpingene.

– Målet med markeringene er økt kunnskap og åpenhet. Alle har en psykisk helse, står det å lese på kommunens nettsider.

Dette er programmet i Sarpsborg:

  • 25. september: Sorg og omsorg i Sarpsborg inviterer til temakveld i samarbeid med Lærings- og mestringssenteret i bystyresalen. Grete Fjellgaard setter ord på hvordan man kan ta vare på livet når sykdom rammer.
  • 29. september: Kirkens bymisjon og Sarpsborg menighet inviterer til kveldsgudstjeneste i Sarpsborg kirke. Tord Gustavsen er gjest og står også for musikken.
  • 6. oktober: Sarpsborg menighet markerer diakoniens dag i Sarpsborg kirke med gudstjeneste og kirkelunsj etterpå. Kirkens SOS kommer.
  • 8. oktober: En rolig kveld i Sarpsborg kirke med tekster, musikk, sang og åpen mikrofon. Grete Fjellgaard leser, Vigdis Oliversen på sang, Marianne Aarum på fløyte, Guro Skottene leser dikt.
  • 8. oktober: David Adampour på Sarpsborg Hovedbibliotek. Adampour ble Årets Osloborger i 2018 for sin store innsats for dem som faller utenfor i samfunnet. Han lever for å utvikle mennesker, uansett om det gjelder vanskeligstilte, funksjonshemmede eller fotballspillere.
  • 8. oktober: Språkkafe på Sarpsborg hovedbibliotek.
  • 10. oktober: Mental helse markerer Verdensdagen på Glenghuset med blant andre Oddvar Vignes og Majk Myrèn.
  • 10. oktober: Åpent hus på Senter for rehabilitering og aktivitet. Foredrag, debatt, utstillinger, kafé, stands, musikalske innslag med Greåker musikklinje.

Se hele programmet og mer informasjon på kommunens nettsider.

Ny rekord i 2018

Verdensdagen for psykisk helse har blitt markert 10.oktober siden 1992, og målet er å fremme økt bevissthet om psykisk helse over hele kloden. Dagen markeres i over 150 land jorden rundt.

I Norge jobber mange frivillige, og over halvparten av landets kommuner med ulike arrangementer for å markere Verdensdagen for psykisk helse. I 2018 ble det satt ny rekord, med over 1500 arrangementer på landsbasis, opplyses det på Verdensdagen for psykisk helse sine nettsider.

Artikkeltags