Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det kaldt!

Artikkelen er over 5 år gammel

Meteorologene venter temperaturer ned mot minus 20, enkelte steder kan det bli enda kaldere.

– Forholdene ligger til rette for en periode med et skikkelig varmetap nå, heller ikke Østfold ser ut til å slippe unna er jeg redd. Allerede fra i ettermiddag og kveld kan Østfold merke at temperaturen går betraktelig nedover, forteller vakthavende meteorolog Øyvind Jonsen ved Meteorologisk institutt.

Fra midt på dagen venter meteorologene at temperaturen kan falle med så mye som fire-fem grader.

– Vi når nok den kaldeste dagtemperaturen fra torsdag og fram mot søndagen. Da kan det bli så mye som 14–15 minusgrader. Betydelig mildere vil det nok ikke bli etter dette heller. Våre modeller antyder at vi ikke vil få en mildere værtype før mot slutten av januar, forklarer Jonsen.

Iskalde netter

På natten kan det imidlertid bli enda kaldere, og meteorologene frykter at gradestokken kan krype helt ned mot minus 20 i kystområdene.

Se været i Sarpsborg her

– Vi får håpe at vi unngår dette, men kombinert med et lite nordlig drag, så kan den følte temperaturen være helt nede i minus 26 grader. Det er veldig kaldt. I områder som Rakkestad og Aremark ligger det an til at temperaturen kan gå også et lite stykke ned under 20 grader.

– Kle dere godt

Oppfordringen fra meteorologen er derfor å kle meget godt på seg de neste dagene. Foreldre bør også tenke ekstra på hvordan de sender barna utendørs.

– Ikke ta på tettsittende tøy er et godt tips. Tettsittende tøy blir fort iskalde. Luft isolerer, så luftige klær er anbefalt ullklær er et godt alternativ. For barn kan det også være lurt å bruke kuldekrem.

Han sier at biler og tog kan få problemer når gradestokken kryper nedover.

– Det er jo noe vi ofte ser. Bilbatterier er ikke glad i kulden, det er heller ikke togskinner og vekslere, så der kan det nok oppstå en del problemer for mange, sier han.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.