– Vi så rett og slett ingenting, sier han til Sarpsborg Arbeiderblad.

For få dager siden var han på kirkegården sammen med kona for å pynte svigerfars grav. De kom dit etter mørkets frambrudd og hadde sitt svare strev med å finne fram til korrekt gravsted.

Håper på lys

– Det burde ikke være nødvendig å medbringe lommelykt for å finne graven til nære og kjære. Derfor håper jeg kommunen kjapt sørger for at det settes opp lys her, sier Olsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Vi måtte sette bilen opp mot porten med fjernlyset på for i det hele tatt å kunne se noe som helst.

Tom Arild Olsen påpeker at det kan være vanskelig å rekke til gravstedet mens det er dagslys på denne tiden av året.

– Det er jo for galt at man må ta fri fra jobb for å rekke kirkegården mens det er lyst nok til å finne graven. Jeg tenker også på dem som ikke har noen å gå sammen med, sier han.

For kostbart

Stig Brenne, driftsleder for kirkegårdsanleggene i Sarpsborg kommune, har full forståelse for Tom Arild Olsen sine synspunkter.

– Den nye delen av kirkegården ved Skjeberg kirke er nå et sted mellom 8 og 10 år gammel, men det har aldri vært belysning der. Årsaken er kostnader, sier Brenne til Sarpsborg Arbeiderblad.

Han påpeker at alt ligger klart for å montere opp belysning, men foreløpig har det ikke vært økonomi til å ta den kostnaden.

– Det vil bli lys der ute, men jeg kan ikke svare på når, sier Brenne.