Lover Shrek-magi på Sarpsborg Scene

GLEDER SEG: Jonas Bergløv spiller Lord Farquaad mens Beatrice Akselsen har rollen som Fiona, Stian Ludvigsen spiller Shrek og Daniel Theodorsen spiller esel i familieforestillingen som har premiere på Sarpsborg Scene.

GLEDER SEG: Jonas Bergløv spiller Lord Farquaad mens Beatrice Akselsen har rollen som Fiona, Stian Ludvigsen spiller Shrek og Daniel Theodorsen spiller esel i familieforestillingen som har premiere på Sarpsborg Scene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

– Jeg gleder meg veldig til premièren, sier Stian Ludvigsen som spiller hovedrollen i Shrek som har premiere førstkommende torsdag.

DEL

Kun få dager før premièren er det stor aktivitet på Sarpsborg Scene.

– Det føles helt fantastisk å ha fått tittelrollen. Shrek er en vanskelig, men utrolig morsom rolle. Dette er kanskje det morsomte jeg har vært med på noensinne, sier 21-åringen.

– Alt er så proft

Han føler at han har kontroll på det meste i forkant av premièren. Men en lei øyebetennelse har dukket opp litt ubeleilig. Med hjelp av medisiner og solbriller, regner han likevel med at alt vil være ok til premièren på torsdag.

– Jeg synes alt er så proft ved denne forestillingen. Alt er et hakk over det jeg har vært med på før, sier Stian Ludvigsen til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Skaper magi

Beatrice Akselsen spiller Fiona – en rolle som hun deler med to andre jenter.

– Jeg gleder meg. Dette blir veldig gøy, sier 15-åringen.

– Dette er en veldig annerledes rolle enn de jeg tidligere har spilt. De rollene jeg har hatt før, har vært veldig normale. Mens Fiona er veldig «crazy». Det er veldig utfordrende og veldig gøy.

Beatrice Akselsen koser seg på scenen og gleder seg også veldig til premièren.

– Jeg synes det er gøy at det er så ulike aldere på alle de som er med. Store og små som skaper magi sammen på scenen. For magi blir det under premièren på torsdag, sier hun.

Gedigen produksjon

Wanja Engdal er daglig leder for Diorama og er stolt av Shrek-forestillingen som snart skal presenteres for publikum.

ER KLAR: Både dragen og Wanja Engdal, daglig leder i Diorama, er klare for premieren på Shrek førstkommende torsdag.

ER KLAR: Både dragen og Wanja Engdal, daglig leder i Diorama, er klare for premieren på Shrek førstkommende torsdag. Foto:

– Vi gleder oss og har det meste under kontroll. I dag er det full prøve med band, sier Engdal til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Hva kan publikum forvente seg?'

– Dette er en kjempefamilieforestilling. Den er veldig morsom og folk vil kjenne seg igjen fra Shrek-filmene. Produksjonen er gedigen med blant annet over 100 kostymer, enormt mye kulisser og rekvisitter, sier hun.

Solgt mange billetter

Totalt blir det fem forestillinger. Premièren er førstkommende torsdag – deretter følger to forestillinger på lørdag og to på søndag.

– Vi har allerede solgt langt over 2.000 billetter. Så de som har planer om å kjøpe seg billetter bør forte seg. Det er nesten utsolgt, sier hun.

Totalt er det over 200 personer som medvirker for å gjøre Shrek-forestillingen mulig. Hele 160 av disse skal stå på scenen.

Forberedelsene til forestillingen startet i november.

– Det er ekstremt kort tid for en så stor produksjon. Men det har vært mulig takket være godt samarbeid, dyktige og interesserte mennesker. Her jobbes det for fellesskapet og alle lytter til hverandre. Barn og unge hjelper hverandre fram, sier Wanja Engdal.

Artikkeltags