Et kraftig snøfall mandag kveld og natt til tirsdag sørget for et Sarpsborg kledd i vinterdrakt, og nå venter en helg med sjeldent gode skiforhold i Sarpsborg.

Mange ildsjeler

Fredag var ildsjelene Åge Rishøy og Torgeir Bjercke i Sarpsborg IL ut med løypemaskinen på Tunevannet. Det blir det nypreparerte løyper til helga.

På Tunevannet er det også tre skøytebaner og en rundløype på 1,3 kilometer. Team XTV har brøytet skøytebanene på oppdrag fra XXL Tune.

Senere i dag  skal de også ute med løypemaskinen i Kulåsparken for å sørge for skispor der.

Ikke hverdagskost

Og det er ikke akkurat hverdagskost at det er så mye snø i distriktet at vi kan velge og vrake i skiløyper. Men slik er det altså nå.

De siste dagene har ildsjeler i en rekke lag og foreninger stått på sent og tidlig for å kjøre opp langrennsløyper.

Trøsken er et av stedene hvor det nå er gode langrennsforhold.

– Her i Trøsken IL har vi nå kjørt opp rundt 15 kilometer med langrennsspor, sier Frode Reiersen som er med i løypegruppa i Trøsken IL.

– I kunstsnøløypa er det nå veldig bra forhold. I tillegg har vi også kjørt opp løyper på en del skogsbilveier og også noen skogsløyper.

Lysløypa og Glengshølen

Torgeir Bjercke, ildsjel i Sarpsborg IL, kan melde om fine forhold i lysløypa på Kurland.

– Vi har også kjørt opp spor på jordene ved Glengshølen. Totalt dreier det seg et par kilometer, sier han.

– Vi har også kjørte opp fire-fem kilometer med spor i Skjørendalen, men det kan være litt vanskelig å ta seg dit på grunn av lite snø i skogen.

Løyper i Varteig

I Varteig er det nå også kjørte opp løyper flere steder.

– I lysløypa er det kjørt opp skispor. Den er cirka 2,3 kilometer lang, sier Torild Smaaberg Lunde som er styremedlem i Varteig IL.

– I tillegg er det kjørt opp spor på jordet ved bygdehallen. Det er også løyper opp i «Lundskauen». Totalt dreier deg seg om rundt fem kilometer.

På golfbanen på Hevingen er det nå også mulig å spenne på seg skia og legge av gårde.

– Her har vi kjørt opp doble spor på store deler av golfbanen. Så det er mange kilometer med langrennsspor, sier greenkeeper Runar Demmene til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Topp forhold

Fred Pettersen melder om topp forhold for langrenn i Jelsnes.

– Det er nå preparert løyper ved Jelsnes skole, Jelsnesgrenda og skogsløypa ved slalåmtoppen, sier han.

SA hører gjerne fra deg om det er kjørt opp langrennsspor også andre steder. Vi vil også ha info om skøytebaner i Sarpsborg-distriktet.

Send informasjon på mail til [email protected]