Karl Rune rørt av sarpingers giverglede

André Altier (t.v.) og Per Kristian Langvik (t.h.) dro i gang en kronerulling for Kjell Rune Schau, som mistet 8.000 kroner.

André Altier (t.v.) og Per Kristian Langvik (t.h.) dro i gang en kronerulling for Kjell Rune Schau, som mistet 8.000 kroner. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Da André Altier og Per Kristian Langvik leste om uheldige Karl Rune, som mistet lommeboka med 8.000 kroner, bestemte de seg tvert for å hjelpe.

DEL

– Det er noen mennesker som fortjener litt hjelp. Karl Rune er en gammel nabo av meg. Jeg kjenner ham som en blid, hjelpsom og hyggelig mann. Han fortjener dette, sier Altier, som oppfordret sine Facebookvenner til å gi en liten slant til den uheldige sarpingen.

Og sarpinger lot seg ikke be to ganger.

– Responsen har vært veldig god. Allerede nå har vi snart fått inn 4.000 kroner. Det hadde jo vært veldig fint om vi hadde nådd 8.000 kroner, som er det samme beløpet som Karl Rune mistet. Det tror jeg vi skal klare. Får vi inn mer enn det, går pengene til Varmestua, som vi vet gjør en veldig god jobb, sier Langvik.

Målløs og rørt

Karl Rune Schau er overveldet over at mennesker han ikke kjenner har et ønske om å hjelpe ham.

– Nå blir jeg målløs. Det er virkelig overveldende og fantastisk. Vil folk gi meg penger? Det var virkelig uventet, og jeg må faktisk felle noen tårer nå, sier han, og er tydelig rørt.

SA skrev om Karl Rune tidligere i uken, som fredag i forrige uke mistet lommeboka si da han var og handlet på Grålum.

Der hadde han 8.000 kroner, som han hadde lånt av en kamerat.

For Karl Rune er dette en liten formue.

Han lever på en delvis uføretrygd, og har lite penger å rutte med.

57-åringen legger heller ikke skjul på at tidligere har hatt store rusproblemer, men at det går bedre nå.

Glad i Varmestua

– Vi kjenner jo alle noen som har vært ute i hardt vær. Da får vi som har mulighet til å bidra med noen kroner eller hjelpe på andre måter, gjøre det. Det er rett og rimelig, mener Altier og Langvik.

De synes det var modig gjort av Karl Rune og gå ut med sin historie.

– En setter seg selv i en veldig sårbar situasjon, og man blir kanskje heller ikke trodd. Sånn har samfunnet blitt, men vi må ikke slutte å være medmennesker, sier Langvik og Altier.

Hovedpersonen vil bli veldig glad hvis det også drypper noen kroner på Varmestua.

– Det var de som ga meg kjærlighet, klær og mat i de årene jeg var skikkelig på kjøret. Det må være den beste Varmestua i hele landet, sier en svært takknemlig Karl Rune Schau.

Artikkeltags