Brødre med to ganger grøftefyll

I FENGSEL: Med tre fyllekjøringer på et år bar det rett i fengsel for advokat Harald Otterstads klient.

I FENGSEL: Med tre fyllekjøringer på et år bar det rett i fengsel for advokat Harald Otterstads klient. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Med solid promille under vesten kjørte skjebringen i grøfta. Etter å ha fått hjelp av en nabo til å komme seg opp på veien overtok hans marginalt mindre stupfulle lillebror rattet. Det gikk ikke noe bedre.

DEL

Han rygget nemlig bilen rett i grøfta på den andre siden av veien. Med en promille målt til 2,42 er heller ikke det spesielt oppsiktsvekkende.

Grøftefylla/kjøringen fant sted like ved fra eldstebrors bolig. Og etter en nok en gang å ha blitt hjulpet opp på veien valgte de å dra tilbake dit. De få hundre meterne det gjaldt klarte yngstemann å kjøre helt uten uhell. Hvilket ble feiret med ytterlige alkoholinntak i form av øl og brennevin.

PROMILLEPROGRAM: Kristins Morchs klient ble dømt til promilleprogram etter grøftekjøringen i Skjeberg.

PROMILLEPROGRAM: Kristins Morchs klient ble dømt til promilleprogram etter grøftekjøringen i Skjeberg. Foto:

Fikk politiet på besøk

De to tørste rakk dog ikke svire lenge før de fikk uniformerte gjester på festen. Overfor dem erkjente begge sporenstreks promillekjøring.

Blodprøvene av dem ble for øvrig tatt halvannen time etter kjøringen. De viste henholdsvis 2,70 for eldstemann og altså 2,42 for yngstemann. Men siden de to angivelig skal ha drukket også etter den famøse bilturen – var promillen trolig noe lavere under selve grøftekjøringen.

Erfaren fyllekjører

Å kjøre med høypromille er alt annet lett. Selv erfarne fyllekjørere er til stor fare både for seg selv og andre trafikanter. Eldstebror kan, uten overdrivelse, betegnes som en erfaren promillekjører. Dommen, han nylig fikk, inneholder tre tilfeller av bilkjøring i alkoholpåvirket tilstand og følgelig også uten førerkort. Han er promilledømt også tidligere.

I tingretten ba forsvarer, advokat Harald Otterstad, om at hans klient skulle dømmes til promilleprogram.

Men siden han har fått en slik straffereaksjon tidligere – uten at det tilsynelatende har hatt noen virkning, endte møtet med domstolen med seks måneders fengsel denne gang. Dette i tillegg til en bot på 30.000 kroner.

For yngstemann, forsvart av advokat Kristin Morch, ble det dyrere rent bøtemessig. Han må punge ut med 45.000 kroner, men ble idømt promilleprogram framfor fengsel for sitt ene tilfelle av promillekjøring.

 

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken