Skjeberg Rotaryklubb hedret Per Bergerud med gjev tittel

HEDER: Per Bergerud ble belønnet for sitt arbeid med VM i orientering 2019 med tittelen Paul Harris Fellow av Skjeberg Rotaryklubb. Fra venstre: Rune Larsen, innkommende president i Skjeberg Rotaryklubb, Konrad Bjoner, assisterende guvernør og medlem av Rakkestad Rotaryklubb, prisvinneren Per Bergerud og distrikts-guvernør Jutta Bachmann fra Nesodden Rotaryklubb.

HEDER: Per Bergerud ble belønnet for sitt arbeid med VM i orientering 2019 med tittelen Paul Harris Fellow av Skjeberg Rotaryklubb. Fra venstre: Rune Larsen, innkommende president i Skjeberg Rotaryklubb, Konrad Bjoner, assisterende guvernør og medlem av Rakkestad Rotaryklubb, prisvinneren Per Bergerud og distrikts-guvernør Jutta Bachmann fra Nesodden Rotaryklubb. Foto:

Tidligere skihopper Per Bergerud ble onsdag hedret med hederstittelen Paul Harris Fellow av Skjeberg Rotaryklubb.

DEL

Bergerud var leder for VM i Orientering i Østfold, et enormt arrangement som virkelig satte Østfold på verdenskartet.

– Utallige deltakere fra inn- og utland, samt timesvis med direkte TV-sendinger til mange land rundt på kloden ble ikke bare et svært vellykket idrettsarrangement, men også fantastisk reklame for Østfold og Østfolds natur, forteller Arne Sigurd Rognan Nielsen i en pressemelding til avisa.

VM i orientering 2019 har høstet gode tilbakemeldinger, blant annet fra president Leo Haldna i det internasjonale orienteringsforbundet som uttalte at det var «et av de beste VM-ene i orientering». VM-et ble arrangert i august i år, med Sarpsborg som vertsby.

Berømmet de frivillige

Arne Sigurd Rognan Nielsen forteller videre at utnevnelsen til Paul Harris Fellow - oppkalt etter den internasjonale humanitære organisasjonens grunnlegger - henger svært høyt og er tidligere utdelt til kjente astronauter og presidenter som Jimmy Carter og Boris Jeltsin basert på deres innsats til beste for andre mennesker.

Per Bergerud berømmet innsatsen til de frivillige fra hele fylket, alle kommunene og næringslivet i sin takketale, og det aktørene hadde bidratt med for å få til det kanskje mest vellykkede VM i Orientering som er blitt avholdt.

– Denne prisen mottok han på vegne av alle som var med og fikk det til, avslutter Arne Sigurd Rognan Nielsen.

Artikkeltags