Gå til sidens hovedinnhold

Tilbyr gratis realfagshjelp på nettet

Artikkelen er over 5 år gammel

Det nye læringsselskapet lær.no inviterte elever ved Greåker videregående skole til å være med i deres prøveprosjekt.

Sliter du med matte, fysikk eller kjemi, kan du nå få hjelp av en lærer via nettet – helt gratis.

– Vi er opptatte av å undervise over nett. For å lære mer om hvordan vi skal få til dette på en best mulig måte, tilbyr vi nå gratis realfagshjelp og veiledning. Det er derfor vi er her i dag, sier Eivind Stordal, en av initiativtakerne bak det digitale læringsselskapet lær.no.

Får din egen lærer

Det nystartede selskapet har allerede vært rundt på flere skoler på Østlandet, og i dag fikk Greåker videregående skoles realfagselever informasjon om gratistilbudet. Tanken er å bruke innovativ teknologi for å koble sammen lærer og elev via nettet.

– Vi har fagfolk med bachelor-, master- og doktorgrad i matematikk, fysikk, kjemi og biologi med som lærere. Akkurat nå er vi 20 lærere, men det kan være vi må få inn flere nå i tentamensperioden, påpeker Stordal.

Gratis ut januar

Digitalundervisningen fungerer på følgende måte: Elevene går inn på nettsiden, registrerer seg og velger seg en lærer, som de så kan booke time med. Lærer og elev kan chatte med hverandre i et videovindu mens de følger med på en felles tavle på dataskjermene sine, som begge kan tegne og/eller notere på.

Hele seansen blir tatt opp som en slags video, slik at eleven kan repetere på levende notater.

– Vi gjør det for å lære og teste og finne ut av hvordan det funker. Og vi har lyst på litt oppmerksomhet rundt vår sak, for vi tror at teknologi kan være med å hjelpe til i undervisningssituasjonen. Men det er en prøveperiode, og kommer ikke til å være gratis for alltid. Vi sier ut januar, forteller Stordal.

– Førstemann til mølla!

Og det passer Greåker-elevene svært bra, for nå kommer tentamenene på rekke og rad. Vetle Remme (18), Kristin Hansen (15) og Line Østlund (16) er ikke i tvil om at de vil prøve ut tilbudet.

– Ja, nå blir det førstemann til mølla!, fleiper avgangselev Remme og gliser. Han legger til:

– Jeg ble overrasket over hvor elegant det var. Alt vil jo avhenge av hva som blir prisen til slutt, men jeg skal absolutt prøve. De har tatt den tradisjonelle tavlen og digitalisert den, og det syns jeg virker som en veldig bra måte å gjøre det på.

– Det var kjempefint! Spesielt hvis vi sitter hjemme og har problemer med leksene, kan vi avtale en tid med en lærer og få hjelp, påpeker Hansen. Østlund nikker og er enig.

– Det virker som et godt tilbud. Vi går alle realfag og dette hjelper jo veldig, sier hun.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.