Nå skal barna over hindre i Skjeberg

HINDERLØYPE: Lene Dyrkorn, rektor ved Skjeberg Folkehøyskole, håper mange barn vil være med på Skjeberg Challenge førstkommende søndag.

HINDERLØYPE: Lene Dyrkorn, rektor ved Skjeberg Folkehøyskole, håper mange barn vil være med på Skjeberg Challenge førstkommende søndag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag går Skjeberg Challenge av stabelen. Dette er et hinderløp for alle barn opp til og med 12 år.

DEL

Elevene ved Skjeberg Folkehøyskole er arrangør for løpet som går av stabelen førstkommende søndag.

Bære tømmerstokker

Hinderløp er svært populært for tiden og her i Østfold har mange vært med på Barskingen i Rakkestad.

– Så langt vi vet arrangerer vi det eneste hinderløpet i landet som kun er for barn, sier Lene Dyrkorn som er rektor ved Skjeberg folkehøyskole.

Barna skal få en opplevelsesrik dag med artige hindre og øvelse. Det kan være alt fra å kaste ball til å klatre i tau – bære tømmerstokker og klatre gjennom edderkoppnett.

Danner lag

Under Skjeberg Challenge blir det utfordringer som passer til absolutt alle i målgruppen. Og hvis noen trenger en hjelpende hånd, er den aldri langt unna.

– Man stiller på lag og sammen skal man gjennom en hinderløype på rundt to kilometer. Dette blir gøy, lover Dyrkorn.

Det skal være tre-fire personer per lag. Kanskje er det noen fra et fotballag som vil danne et lag – eller fra for eksempel turn eller korps.

Lek i gymsalen

Det hele foregår i og ved Skjeberg folkehøyskole. Det er åpent for lek i gymsalen før og etter løpet – alle får vafler og deltakerne får premie.

– Lag og samarbeid er et tema for denne dagen. De lagene som viser veldig godt samarbeid og lagånd får premie denne dagen. Da dette er et løp som bare skal være for gøy, vil vi ikke premiere de som løper raskest, sier Lene Dyrkorn.

Artikkeltags