Regjeringen satser på lærerutdanning

Oslo  20181008.
Minister for forskning og høyere utdanning Iselin Nybø presenterte den reviderte langtidsplanen for forskning og høyere utdanning på Universitetet i Oslo.
Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Oslo 20181008. Minister for forskning og høyere utdanning Iselin Nybø presenterte den reviderte langtidsplanen for forskning og høyere utdanning på Universitetet i Oslo. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Regjeringen setter av 10 millioner kroner til tiltak som kan få flere studenter til å søke seg til lærerutdanningene for barneskolen.

DEL

Elleve høyskoler og universiteter får til sammen 8 millioner kroner, og 2 millioner kroner går til nasjonale tiltak.

– Regjeringen gir åtte millioner kroner til lærerutdanningene i regioner med størst behov for flere lærere, slik at de kan jobbe aktivt med å rekruttere flere til dette viktige yrket. I tillegg skal vi gjøre en nasjonal innsats, og vi skal finne ut hvordan vi skal få flere menn til å søke grunnskolelærerutdanning for første til sjuende trinn. Det setter vi av to millioner kroner til, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V).

Både på grunnskolelærerutdanningen (1. – 7. trinn) og grunnskolelærerutdanningen (5. – 10. trinn) har antall studenter økt med rundt 15 prosent fra i fjor.

– I fjor ga regjeringen også midler til rekruttering, og det virket. Det viste seg at lærerutdannerne og deres samarbeidspartnere fikk mye ut av pengene, derfor bevilger vi midler til dette i år også. Vi forventer, i år som i fjor, at høyskolene og universitetene samarbeider med kommunene i arbeidet med å rekruttere, sier Nybø.

Regjeringen har allerede innført økonomiske tiltak for studenter som tar grunnskolelærer- eller lektorutdanning.

– De som velger grunnskolelærerutdanningen 1-7, fullfører på normert tid og jobber i Nord-Norge i minst tre av de første seks årene etter endte studier, får størst andel slettet. De som får full pott, kan få nedskrevet over 160.000 kroner av studielånet sitt, sier statsråden.

(©NTB)

Artikkeltags