Snapchat er vinneren blant ungdom

Ludvig Herman Gunheim-Hatland er en aktiv bruker av Instagram. Foto: Kristoffer Johansen.

Ludvig Herman Gunheim-Hatland er en aktiv bruker av Instagram. Foto: Kristoffer Johansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

13 av 16 Sarpsborg-ungdommer sier at de bruker «Snapchat» mest av alle sosiale medier.

DEL

Sarpsborg Arbeiderblad gjennomførte nylig en uhøytidelig undersøkelse blant ungdom. Denne undersøkelsen viste at 13 av 16 bruker «Snapchat» mest, men kun 1 av de 16 vi spurte innrømte at de føler seg avhengig av sosiale medier i hverdagen. 2 av de 16 sa at de brukte «Instagram» mest, men kun 1 av 16 sa at de brukte «Facebook» mest.

Fra SAs undersøkelse er det klart at «Snapchat» er den soleklare vinneren i å fange ungdommens oppmerksomhet. Ludvig Herman Gunheim-Hatland (14) fra Sarpsborg er en aktiv bruker av sosiale medier.

- Personlig bruker jeg Instagram mest. Jeg liker å se på «memes» og følge med på nyheter og hva som skjer i verden, sier khan.

- Hvorfor tror du Snapchat er så populært blant ungdom?

- Folk liker å se hva andre mener og vi har lett for å hekta på funksjonen som kalles «streak», på norsk «dager».

Denne funksjonen er spesielt laget for at brukere skal hektes. Plattformen teller antall dager to brukere har hatt kontakt med hverandre. For mange er det et mål å gjøre denne opptellingen så høy som mulig.

- Hva synes du om at vi bruker sosiale medier mer og mer?

- Det kommer helt an på hva det brukes til. Det kommer med fordeler og ulemper. Vi får evnen til å kommunisere raskere selv om du sitter på forskjellige sider av planeten, men det oppstår såkalte «trender» som lett kan bli ekstreme og farlige.

Alt i alt kan vi slå fast at enkelte sosiale medieplattformer treffer brukere av forskjellig aldre. Facebook er for eksempel i ferd med å erstattes av en ny generasjon med sosiale medier.

Artikkeltags