Får 225.000 kroner – rakk så vidt søknadsfristen

ALLE VINNERNE: I Sarpsborg ble det delt ut totalt en million kroner til åtte ulike vinnere. Her er alle samlet i ett bilde, med leder for bedriftsmarkedet Veronica Olsen og leder for privatmarkedet Kjell Bjønnes, på hver sin side i første rekke.

ALLE VINNERNE: I Sarpsborg ble det delt ut totalt en million kroner til åtte ulike vinnere. Her er alle samlet i ett bilde, med leder for bedriftsmarkedet Veronica Olsen og leder for privatmarkedet Kjell Bjønnes, på hver sin side i første rekke. Foto:

Onsdag morgen fikk de lokale tiltakene utdelt til sammen en million kroner fra Sparebankstiftelsen DNB.

DEL

Onsdag morgen trippet spente mottakere av Sparebankstiftelsen DNBs midler smånervøst utenfor inngangen før utdelingen.

Inne ble de mottatt med kaffe, juice og kaker – før overrekkelsen av midlene de er tildelt.

– Dette er virkelig en av de beste dagene vi har på jobben i løpet av et år. Det er veldig hyggelig å dele ut penger til dere som har søkt, sier leder for privatmarkedet i DNB Sarpsborg Kjell Bjønnes.

Sammen med Veronica Olsen, leder av bedriftsmarkedet, sto de for utdelingen av midlene som er søkt av organisasjonene.

– I år har vi nesten rekord i antall søknader og det er veldig morsomt. Vi ønsker å gi tilbake til lokalsamfunnet og dette er vår måte å gjøre det på. Derfor håper vi dere sprer ordet slik at vi også i framtiden kan få inn mange gode søknader, smiler hun.

Rakk det så vidt

Totalt skulle det deles ut åtte millioner kroner i Østfold, hvorav én million av disse går til Sarpsborg. Blant dem som har søkt og fått ja i byen, er Borgen FAU. De har fått totalt 225.000 kroner til oppussing av uteområdene på skolen.

FÅR 225.000: Borgen FAU, her representert ved Robin Bruun og Jon Iversby, får nesten en kvart million kroner til oppgradering av utemiljøene.

FÅR 225.000: Borgen FAU, her representert ved Robin Bruun og Jon Iversby, får nesten en kvart million kroner til oppgradering av utemiljøene. Foto:

– Dette er helt utrolig og veldig morsomt. Faktisk kunne jeg ikke engang huske at jeg hadde søkt om penger, så da jeg ble oppringt med beskjed om at pengene var klare, ble jeg litt engstelig for om jeg hadde søkt om et lån jeg ikke husker, ler nestleder i Borgen FAU Robin Bruun.

Han møtte opp til utdelingen av midlene sammen med Jon Iversby, også han i Borgen FAU.

– Det var faktisk bare så vidt at jeg rakk å sende inn søknaden også, sier Bruun og fortsetter:

– Jeg fikk beskjed av kommunen den 31. august at vi kunne pusse opp som vi ville. Men med de midlene vi hadde fra før, hadde det tatt 10–12 år før vi hadde blitt ferdige med uteområdene, så derfor bestemte jeg meg å sende inn en søknad. Fristen var vel 1. september, og jeg leverte søknaden den dagen, ler han.

Starter nytt lag

Bruun forteller videre at oppgraderingen av uteområdene skal gjøre at skolen også blir en møteplass for barna etter skoletid.

– Det er viktig at disse pengene blir brukt på best mulig måte, og når det går til et tiltak som gjør at barna får et tilholdssted som de kan være sammen etter skolen, håper jeg det fører til at mange blir med på dugnad. Vi skal blant annet pusse opp ballbingen som vi vet at er i mye bruk etter skoletid. Det viktigste for oss er at alle blir inkludert, og disse pengene tror vi vil bidra til det, avslutter han.

Til sammen var det åtte tiltak som fikk utdelt penger i DNB-lokalene onsdag morgen. For det amerikanske fotballaget Olavs menn, som fikk 205.000 kroner til spillerutstyr og sikkerhetsutstyr, kommer pengene godt med.

– Vi rykker opp i eliteserien med herrelage vårt i år. I tillegg skal vi satse på å starte et 13-årslag. Disse pengene vil derfor bidra til at disse barna får sikkerhets- og spillerutstyr, sier Paal Lislerud i Olavs menn.

Dette sier vinnerne

De seks andre vinnerne sier dette om sine formål:

Sarpsborg roklubb får 140.000 kroner til fire singelscullere.

– De siste årene har vi vært helt i toppen både nasjonalt og internasjonalt, og hatt et veldig fokus på toppidrett. For noen år siden gjorde vi noen grep som blant annet førte til at vi fikk et enda bedre satsingsområde for barn og unge – deriblant flere jenter. Så disse nye singlescullerne vil spesielt bli brukt for jentene, sier Anders Thime i Sarpsborg roklubb.

Grålum barneskole får 138.650 kroner til spill og lek i skolegården.

– Vi skal bruke pengene til å få fine ting i skolegården, slik at vi kan få litt mer aktivitet og leke sammen alle sammen, sier elevene Eva Nathalie Stavn (10) og Hermann Nikolai Halvorsen (10).

MOTTOK SJEKKEN: Eva Nathalie Stavn og Hermann Nikolai Halvorsen (begge 10) fra Grålum skole mottok 138.650 kroner til spill og lek i skolegården.

MOTTOK SJEKKEN: Eva Nathalie Stavn og Hermann Nikolai Halvorsen (begge 10) fra Grålum skole mottok 138.650 kroner til spill og lek i skolegården. Foto:

FAU ved Sandesundsveien barneskole får 100.000 til installasjon av leker og spill i skolegården.

– Selv om vi er en ganske ny skole, så jobber vi hele tiden for å få en bedre skole og et bedre skolemiljø, sier Ann-Kristin Paulsen.

Lande skolekorps får 90.000 kroner til nye instrumenter.

– Vi har mange som står på rekrutteringslista, noe vi er veldige glade for, så disse pengene vil absolutt komme veldig godt med til nye instrumenter, sier Knut Lande.

NYE INSTRUMENTER: Knut Lande (i midten) mottok 90.000 kroner på vegne av Lande skolekorps.

NYE INSTRUMENTER: Knut Lande (i midten) mottok 90.000 kroner på vegne av Lande skolekorps. Foto:

Ha-Bo-Na-korpset får 60.000 kroner til nye uniformer.

– Den uniformen jeg stiller i her i dag er den gamle uniformen vår, og for å si det sånn, så synes ikke ungene det er så veldig stas å vise seg fram i korpset på 17. mai med softshell-jakker, så de pengene vi får her i dag gjør at vi akkurat kommer i mål med å kjøpe nye uniformer, sier Jarle Bakklund i Ha-Bo-Na.

NYE UNIFORMER: Jarle Bakklund stilte opp i en softshelljakke - som også er det gamle uniformene til Ha-Bo-Na-korpset. Nå skal pengene de har fått av stiftelsen brukes til å kjøpe nye.

NYE UNIFORMER: Jarle Bakklund stilte opp i en softshelljakke - som også er det gamle uniformene til Ha-Bo-Na-korpset. Nå skal pengene de har fått av stiftelsen brukes til å kjøpe nye. Foto:

Navestad IF får 20.000 kroner til tiltak mot mobbing.

– Prosjektet vårt går ut på at alle skal få være med, og et av tiltakene vi gjør for å få til dette, er blant annet å arrangere en gratis turnering. Vårt budskap er derfor at alle skal få delta, sier Morgan Bjerk i Navestad IF.

Artikkeltags