I dag starter VM med tre sarpinger på laget

Er klare: Fra venstre: Andreas Adler Olsen, Ole Braathe og Lodve Thorsen er alle klare for U-17 VM hjemme på Sarpsborg kunstisbane I dag åpner de mot Russland og senere i dag Estland.   foto: ole-morten rosted

Er klare: Fra venstre: Andreas Adler Olsen, Ole Braathe og Lodve Thorsen er alle klare for U-17 VM hjemme på Sarpsborg kunstisbane I dag åpner de mot Russland og senere i dag Estland. foto: ole-morten rosted

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

I dag åpner VM i bandy for U-17 i Sarpsborg. Norge har tre sarpinger med i mesterskapet.

DEL

Sarpsborg med Sarpsborg Bandyklubb som teknisk arrangør og med god hjelp av St. Olav har alt klart før VM starten.
Det skal spilles fire kamper pluss åpningsseremoni i dag. Seks nasjoner skal kjempe om det gjeve VM-trofeet. Det norske landslaget har denne gang med tre spillere fra Sarpsborg bandyklubb.

Gøy på hjemmebane

Tre sarpinger er med for Norge. Andreas Adler Olsen, Ole Braathe og Lodve Thorsen håper alle på norsk medalje.
– Det hadde vært som en drøm om vi hadde klart å ta en medalje her på vår hjemmebane, sier Lodve Thorsen etter at en ny trening er unnagjort på kunstisen.
Alle tre er klare på at dette VM nok en gang vil stå mellom nasjonene Russland, Sverige, Finland og Norge.
– På forhånd vil jeg tippe at finalen vil bli spilt mellom Russland og Sverige. Jeg har god tro på at vi skal få med oss en medalje fra dette mesterskapet. Får Norge alt til å klaffe i hele turneringen, kan det likevel bli til en finale. Det vil nok være en overraskelse for de fleste, mener Andreas Adler Olsen.

Kjempemulighet

De tre sarpingene er klare på at muligheten for landslags hadde vært små, om det ikke hadde vært for samarbeidet med Ullevål.
– Vi var heldige og fikk en kjempemulighet ved at vi har reist til Oslo og vært med i et sammensatt lag med Ullevål, sier Ole Braathe.
Fra dette Ullevål/SBK-laget er det åtte spillere med i VM. Ytterligere to er hjemmeværende reserver.
 

Artikkeltags