Ap-topp leverte fiktive reiseregninger til Stortinget

Karmøy  20170725.
Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) går sammen med lokalpolitiker Hege Haukeland Liadal (midten) fra Åkresanden til Åkrehamn på Karmøy tirsdag formiddag i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturné på Vestlandet.
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Karmøy 20170725. Partileder Jonas Gahr Støre (Ap) går sammen med lokalpolitiker Hege Haukeland Liadal (midten) fra Åkresanden til Åkrehamn på Karmøy tirsdag formiddag i forbindelse med Arbeiderpartiets valgkampturné på Vestlandet. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stortingsrepresentant Hege Haukeland Liadal (Ap) innrømmer å ha levert fiktive reiseregninger til Stortinget.

DEL

Fra januar 2017 til oktober 2018 leverte Haukeland Liadal reiseregninger for en halv million kroner til Stortinget, skriver Aftenposten.

Avisen har avdekket at i reiseregninger for over 60.000 kroner, befant stortingsrepresentanten seg et annet sted enn det hun oppga.

– Dette er nytt for partiledelsen i kveld. Det er bra at Hege beklager og sier at hun vil at dette skal bli rettet opp. Vi forutsetter at Stortingets regelverk følges, sier Aps parlamentarisk nestleder Hadia Tajik i en kommentar tirsdag kveld.

Alvorlig

Ap-nestlederen uttaler at brudd på Stortingets regelverk er alvorlig.

– Derfor er det viktig at Stortinget ser på dette slik at alle fakta kommer på bordet. Vi vil også følge opp med Hege og få en forståelse av det som har skjedd, sier Tajik.

I et tilfelle hvor Haukeland Liadal oppga å besøke Odda og Tyssedal i jobbsammenheng, viste et bilde hun la ut på Facebook at hun befant seg hjemme i Haugesund.

Kjøreturen som aldri fant sted fikk hun refundert over 3.000 kroner i kjøregodtgjørelse og diett fra Stortinget.

Beyoncé-konsert

Ved et annet tilfelle oppgir hun ifølge avisa å ha hatt medievakt for partiet i Oslo, og krever refusjon for en pendlerreise fra Haugesund til Oslo. I realiteten var hun på Beyoncé-konsert i København.

– Jeg har oppdaget feil, og det beklager jeg. Det er jeg lei meg for, og i tråd med at jeg har tatt kontakt med reisekontoret og oppklart der det har oppstått feil, betaler jeg det tilbake. Jeg skal være nøye fremover og legger meg helt flat, sier Haukeland Liadal til avisa.

Stortingsrepresentanten legger til at reiseregningssystemet er vanskelig å forstå og at «det ikke er alt som er like åpenbart alltid».

(©NTB)

Artikkeltags