Sarping ny leder for Stortingets presselosje

Mats Rønning fra Sarpsborg har bosatt seg på Kampen i Oslo. Nå er han ny leder for Stortingets Presselosje.

Mats Rønning fra Sarpsborg har bosatt seg på Kampen i Oslo. Nå er han ny leder for Stortingets Presselosje. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mats Rønning fra Yven har fått det prestisjetunge vervet som leder for Stortingets presselosje.

DEL

Han har for lengst markert seg som en drivende god journalist. Nærmest daglig er han på Stortinget og intervjuer landets fremste politikere for NTB. Nå skal han som leder for Stortingets presselosje sørge for at pressefolk fortsatt får tilgang til det politiske miljøet i Norge.

– Det var ikke vanskelig å takke ja til dette vervet. Jeg gleder meg til å ta fatt på viktig arbeid sammen med resten av styret, sier Mats Rønning, som tar over ledervervet fra Trond Strand fra Bergens Tidende.

Presselosjen er en medlemsorganisasjon for pressefolk som jevnlig møter i Stortinget og dekker norsk politikk. Organisasjonen har cirka 300 medlemmer. Det viktigste formålet til foreningen er å ivareta interessene til journalister og fotografer som trenger tilgang til Stortinget samt å verne om vilkårene for redaksjonell virksomhet i nasjonalforamlingen.

Han mener organisasjonen har et tungt ansvar.

– Å sørge for at pressen får tilgang til møtene som foregår på Stortinget og til de folkevalgte er en viktig oppgave. Det bidrar til at offentligheten får innsyn i det som rører seg i maktens korridorer, sier Rønning som mener det ekstremt viktig at nettopp det opprettholdes.

– Norske journalisters tilgang til landets nasjonalforsamling er på det nærmeste unik, og noe vi må hegne om. Dette er ikke minst viktig i en tid hvor de etablerte mediene utfordres av inntektssvikt og møtes med konkurranse fra aktører som ikke følger pressens etiske spilleregler.

Selv har hatt fått mulighet til å intervjue både norske og utenlandske statsoverhoder. Å opprettholde mulighten til å få innsyn og tilgang til makta mener han er viktig.

– Jeg mener medienes tilgang til Stortinget er til det beste for den offentlige debatten. At maktens menn og kvinner kan kikkes i kortene, bidrar dessuten til å gi våre politiske institusjoner en legitimitet som de savner i mange andre land, sier presselosjens nye leder Mats Rønning.

Med seg i styret får han Elin Sorsdahl fra TV 2 som nestleder, Lars Joakim Skarvøy fra VG som kasserer og Sofie Prestegård fra Dagsavisen og Lars Nehru Sand fra NRK som nye styremedlemmer.

Artikkeltags