Nå har alle fått tilbake strømmen

Artikkelen er over 3 år gammel

Flere hundre husstander i områdene Kalnes–Øvre Tune mistet strømmen søndag kveld.

DEL

– Det er en feil på Grålum og det har vært flere feil i løpet av natten, sa kommunikasjonssjef Morten Schau i Hafslund Nett like før klokken 08.30.

Da var det 110 husstander som var strømløse, men de fleste av disse kan forvente å ha strømmen tilbake i løpet av kort tid.

Ved 07.30-tiden, da SA først omtalte problemet, var 490 husstander berørt, ifølge Hafslund Netts nettsider.

Om lag halvparten av de 110 som manglet strømmen ved 08.30-tiden måtte imidlertid vente noe lenger.

– Vi må ut og gå befaring først, vi må finne feilen og utbedre den. Det kan gå en time eller to, fortalte Schau.

– Ut og inn i løpet av natten

De første problemene meldte seg 17.58, søndag ettermiddag. De som hadde problemer da fikk tilbake strømmen 22.14, men utover natten var det flere feil som meldte seg.

– Her har det gått ut og inn i løpet av natten. Det har vært to feil der nede, det har vært vind og regn, så hypotesen nå er at det er en isolator på en høyspentmast som er gåen, kommenterte kommunikasjonssjefen tidligere i dag.

Klokken 14.30 mandag ettermiddag hadde alle fått tilbake strømmen.

Kalnes VGS rammet

Problemene har imidlertid bydd på visse utfordringer i områdene som er rammet, blant annet for de ansatte ved Kalnes videregående skole.

– Det har vært litt trøblete. Vi har vært avhengige av å få inn elektriker for å se på systemene våre i formiddag. Det var en overraskelse at strømmen forsvant, men også at en del av systemene våre gikk ned, forteller rektor Torstein Maugesten.

Elevene har påskeferie denne uka, men det er fortsatt mange ansatte på jobb.

– Det var en del praktiske ting som ikke kom i gang på morgenen. Men det retter vi fortløpende, så det er ikke noe spesielt problem for oss. Det eneste er at det koster litt å ha et firma her for å se på systemene, sier Maugesten. Han legger til:

– Gårdsbruket her er jo i gang 365 dager i året, men vi har ikke fått noen uhåndterlige problemer på grunn av strømbruddet.

Artikkeltags