– Vi var på sykehuset bare én natt, men sønnen min var både redd og usikker. Vi tok en tur på ungdomsrommet for å spille Playstation. Der fikk vi vite at det ble låst inn på grunn av at spill ble stjålet. Det var flere tomme spillcovere der, forteller hun.

Overrasket over det hun hadde sett og hørt, følte Anne Marie Johansen et kall om å samle inn penger til barneavdelingen. Hun ønsker å bidra til at det kan bli kjøpt inn flere spill og leker.

– Jeg tenker på de barna som er på sykehuset lenger enn oss, og det er så viktig å få de til å tenke på noe annet. Om det så bare er for fem minutter, så er det gull verdt.

Over 11 000 kroner

– Det begynte med at jeg la ut et innlegg på Facebook, og så ble jeg tipset om Spleis.no. Jeg har også sendt mail til mange bedrifter og aktører, og har fått svar fra flere.

Hun forteller om stor interesse, og rett før hun møtte Sarpsborg Arbeiderblad fikk hun beskjed av Borg storsenter om at de bidra med et gavekort på tusen kroner til formålet.

– Jeg ante aldri at det det skulle bli så stort. Jeg tenkte at 5000 kroner ville være mye, men nå er det oppe i 10 900 kr. Ingen sum er for liten. Jo flere som bidrar, jo større blir summen.

Jeg tenker på de barna som er på sykehuset lenger enn oss, og det er så viktig å få de til å tenke på noe annet

Anne Marie Johansen

På nåværende tidspunkt (torsdag formiddag) er det samlet inn over 11 250 kroner til barneavdelingen på Kalnes.

– Det er 85 dager igjen av innsamlingen på Spleis, og alt som kommer inn vil gå rett til barneavdelingen. De på sykehuset skal få disponere pengene til det de trenger på avdelingen. De vet nok bedre enn meg hva som trengs, forteller hun.

– Vi er takknemlige

Bjørn Hødal, kommunikasjonssjef på Sykehuset Østfold Kalnes, forteller at de er kjent med fenomenet med de forsvunnede spillene fra barneavdelingen, men understreker at de ikke kan slå fast om det er på grunn av stjeling.

– De ser på avdelingen at ting forsvinner, men vi kan ikke si om det skyldes tyveri. Mye av det blir også slitt ut.

Nå er det blitt samlet inn 11 000 kroner til formålet, hva tenker du om det?

– Det er kjempeflott, og noe mange vil sette pris på. De fleste tenker vel at barneavdelingen på sykehus er et verdig formål, og ønsker å gjøre oppholdet bedre. Vi er veldig takknemlige.