Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du nyte utsikten på Tarris

Artikkelen er over 5 år gammel

Benker er satt opp og tusenårsstien er så godt som klar. Dermed kan du nyte matpakka og utsikten på Tarris.

Det er snart to år siden "Tusen år på tusen meter" ble lansert som jubileumsprosjekt. Nå er arbeidet snart ferdig.

Åpner i slutten av mai

Den tusen meter lange tusenårsstien åpner offiisielt i slutten av mai, forteller prosjektleder Bjørn Steinar Syversen i Sarpsborg kommune.

Men allerede nå kan du nyte oppgraderinger som er gjort i området mellom Borgarsyssel og Hafslund hovedgård.

Blant annet på Tarris. Nå har endelig den gule kloakkledningen blitt gravd ned i bakken og området har blitt ryddet for vegetasjon. Syversen og hans team har dessuten laget en universelt utformet rasteplass. Her er det satt opp benker og en grill.

- Vi synes det er blitt veldig fint og håper folk vil bruke stedet. Det er jo så flott her, og utrolig mye historie i området som folk kan lære mer om, sier Syversen.

Historie på skilt

- Vi har satt ut ytterligere to krakker langs stien på Tarris. Her kan folk sette seg ned og bare nyte utsikten, legger han til.

Apropos historie. Den skal fortelles via i alt 14 informasjonsskilt, signert historiker og arkivar Trond Svandal i Sarpsborg kommune.

- Den største utgiftsposten for tusenårsstien er disse skiltene, som vi må være helt sikre på er på plass før vi inviterer til åpning. Men vi skal være i mål i løpet av mai. Da skal vi også være ferdig med å rydde opp og forskjønne hele området på Tarris, forsikrer Syversen. 

Det er laget ytterligere en rasteplass langs den historiske vandringen. Den er like sør for Sarpsfossen og rett under den berømte Kongehøien.

Kommentarer til denne saken