Morten Pedersen kom kjørende over Sarpsbrua ved 18.40-tiden i kveld. Trafikken gikk sakte.

Årsaken oppdaget han brått da en sau som kom luntende i retning Hafslund.

Han fisket kjapt opp mobilen og fikk filmet en liten snutt av sauen på rømmen.

Populære sauer

Trolig er det en av sauene til gårdbruker og lokalpolitiker Ståle Solberg som er på sommerbeite på Tarris som har sett sitt snitt til å ta seg en liten tur på egen hånd.

– Jeg har ni sauer på beite på Tarris. Det er fire søyer og fem lam, sier Solberg som er på vei ned til beitet for å sjekke forholdene når SA snakker med ham.

Sauene er et populært innslag nede ved Glommas bredd. Mange synes det er koselig å se dyra og stadig legger barnehager turen til stedet for å hilse på.

– Jeg vet ikke hvordan sauene har kommet seg ut, men det kan være utfordringer ved portene hvis folk er uforsiktige når de går ut og inn, sier han.

Flom ga rømningsmuligheter

Sauene har også tidligere i sommer vært på rømmen.

– Da hadde flommen fjernet noen steiner som lå under gjerdet. Ta vannstanden sank igjen, var jeg ikke kjapp nok med å legge nye steiner på plass. Dermed ble det såpass stor åpning at sauene kom seg under gjerdet, sier han.

Ståle Solberg synes det er hyggelig at sauene kan beite sentrumsnært og samtidig være til glede for dem som bor eller går turer på Tarris. I tillegg gjør dyrene en viktig oppgave med å pleie kulturlandskapet.

– Men det kan jo også by på utfordringer å ha dyr så tett inntil byen. Vi bør ikke ha for mange episoder hvor sauene løper ut i veien, sier han.