Vannet flommet i sentrum – slik blir været utover dagen

VANN I VEIENE: Slik så det ut i Fredrikstad i morgentimene mandag.

VANN I VEIENE: Slik så det ut i Fredrikstad i morgentimene mandag. Foto:

Av , og

Mandag morgen regnet det så mye i Østfold at det er fare for vannplaning mange steder.

DEL

Ifølge Meteorologisk institutt har det kommet uvanlig mye nedbør i distriktet i løpet av natten. Mange steder regnet det mer enn det gatesluk og kummer klarer å ta unna.

– Det ser ut til å bli mye bedre utover dagen, og det kan fort bli både sol og ganske fine temperaturer. Det kan komme en ettermiddagsbyge her og der, men alt i alt blir det ganske fint, sier meteorolog Per Egil Haga.

Allerede tirsdag er nedbøren tilbake, men ikke i like store mengder som natt til mandag. Onsdag blir det trolig lettere igjen.

– Det blir en litt variert start på uken, men de største nedbørsmengdene har nok passert i løpet av natten, sier Haga.

Les mer: Styrtregn mandag

Fikk vann i kjelleren

Hytteeier Svend René Nygaard er blant dem som har fått kjenne på regnværets krefter. Før han skulle på jobb i morgentimene mandag, tok han turen innom hytta for å sjekke hvordan det sto til. Det angrer han ikke på nå.

– Det var masse vann i kjelleren og jeg ble nødt til å ta meg en feriedag for å ordne opp i det. Jeg har en kvernpumpe i kjelleren og vannet var i ferd med å stige opp til den. Da kunne det gått riktig ille, sier han og tilføyer:

– Da jeg først kom til hytta, fikk jeg helt panikk, så jeg tok en bøtte og fikk kastet ut sikkert 50 bøtter fylt med vann, noe som nå har gått hardt utover ryggen min og ført til at jeg knapt kan gå.

Til tross for vann i hyttekjellere og i veien noen steder, har ikke brannvesenet hatt mer å gjøre enn vanlig.

– Vi har ikke hatt noen særskilte hendelser knyttet opp mot været, så hos oss har alt vært som normalt, sier brannsjef Terje Surdal til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Sjekk ristene

Forsikringsselskapet If har i titiden mandag formiddag ikke fått inn noen skademeldinger fra Sarpsborg etter styrtregnet.

– Selv om vi ikke har fått inn noen meldinger om skader, kan det likevel ha oppstått problemer med blant annet vann i veiene, sier informasjonssjef Sigmund Clementz.

Og selv om regnet foreløpig har gitt få skader denne gangen, har informasjonssjefen er oppfordring nå som høsten er i anmarsj.

– Det er ikke ofte kommunene har oversikt over ristene som finnes i området, men en liten rist kan faktisk gjøre stor skade dersom den er tett. Så jeg oppfordrer alle til å ta i et tak der de bor og se om ristene er dekket til av løv og er tette. Hvis de er det, er det viktig at man kontakter kommunen, avslutter Clementz.

Har du bilder av regnværet? Send gjerne til: kristin.englokken@amedia.no

INGEN SKADER: Informasjonssjef i If Sigmund Clementz forteller at de ikke har fått noen skademeldinger som følge av regnværet.

INGEN SKADER: Informasjonssjef i If Sigmund Clementz forteller at de ikke har fått noen skademeldinger som følge av regnværet. Foto:

Artikkeltags