Varsler økt kontrollvirksomhet i Vardeveien

Utsatt strekning: Her i Vardeveien ved Heia gård ble hele 35 bilister tatt i fartskontroll i juni i år. UP ser svært alvorlig på resultatene av kontrollen.arkivfoto: geir a. carlsson

Utsatt strekning: Her i Vardeveien ved Heia gård ble hele 35 bilister tatt i fartskontroll i juni i år. UP ser svært alvorlig på resultatene av kontrollen.arkivfoto: geir a. carlsson

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Tidligere i år ble 35 bilister tatt i en fartskontroll i Vardeveien. Nå varsler politiet nye kontroller.

DEL

UP målte for høy hastighet hos hele 30 bilister, mens fem førere fikk førerkortet beslaglagt da kontrollen ble holdt i juni i år.

Fartskontrollen ble for øvrig holdt i den nye 50-sonen i Vardeveien ved Vetatoppen som går igjennom gårdstunet til Per-Olav Svendsen. Den høyeste hastigheten som ble målt var på 87 kilometer i 50-sonen.

– Svært nedslående resultater, konkluderer UP-sjef i Østfold, Stein-Olaf Røberg overfor Fredriksstad Blad.

Kontrollen ble holdt i tidsrommet mellom 09.30-15.00, og i løpet av disse timene hadde politiet mer enn nok å gjøre med å skrive ut forelegg.

– Sannsynligvis hadde flere blitt tatt hadde vi stått lenger, legger UP-sjefen til.

Han er også oppgitt over moralen til enkelte bilister.

Viste fingeren

– Under kontrollen viste enkelte fingeren til gårdeieren. Det viser litt av moralen, påpeker Røberg.

Nå varsler han ytterligere kontroller.

– Dette er en strekning vi kommer til å følge opp. Det har vært flere ulykker på stedet, og vi kommer allerede nå i august til å foreta flere kontroller, opplyser Røberg.

UP har ved gjentatte tilfeller hatt kontroller i det samme området, også før det ble 50-sone på strekningen.

– Vi er kjent med strekningen, og har gjennom årene hatt flere kontroller, sier Røberg.

Mistet dyr

Per-Olav Svendsen driver Heia gård i Vardeveien, (vei over Vetatoppen fra Fredrikstad til Sarpsborg), og har i en årrekke kjempet for å få nedsatt hastighet gjennom gårdstunet. I slutten av april ble han endelig hørt da Statens vegvesen satte ned fartsgrensen fra 80 til 50 kilometer i timen. Svendsen har gjennom flere år mistet flere dyr på grunn av høy fart.

– Jeg er kjempefornøyd med at det endelig har blitt 50-sone og merker allerede at bilistene har fått det med seg, sa han til FB like etter at 50-sonen ble innført.

Men fortsatt kjøres det altså langt over lovlig hastighet gjennom gårdstunet.

Artikkeltags