To fotballbaner spolet opp: – Forferdelig irriterende å oppleve hærverk som dette

IRRITERENDE: Hjulsporene er godt synlige på Tveterbanen.

IRRITERENDE: Hjulsporene er godt synlige på Tveterbanen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Slik ser Tveterbanen og gressbanen til Navestad IF ut etter å ha blitt utsatt for hærverk i løpet av siste døgnet.

DEL

Noen har moret seg med å spole opp de to gressbanene til Tveter Il og Navestad IF. Nå venter en stor reparasjonsjobb for å rette opp skadeverket.

Stenger banen for sesongen

For få dager siden var det Greåker IL og Moabanen som ble utsatt for nøyaktig samme type hærverk.

Da ble en fotballbane som benyttes av barneidretten spolet opp i løpet av nattens mulm og mørke.

Nå er det altså på andre siden av kommunen at nye fotballbaner har blitt spolet opp.

KJØRT RUNDT: På Tveterbanen har en eller flere biler kjørt mange runder på banen. Nå er gressbanen stengt ut sesongen og omfattende reperasjonsarbeider må utføres av frivillige.

KJØRT RUNDT: På Tveterbanen har en eller flere biler kjørt mange runder på banen. Nå er gressbanen stengt ut sesongen og omfattende reperasjonsarbeider må utføres av frivillige. Foto:

– Vi har politianmeldt hærverket i dag, sier Frank Steinar Schander som er leder i Tveter IL.

– Banen er såpass ødelagt at det ikke blir mer fotballspill på den i år.

Må låne bane

Tveter IL må nå søke hjelp hos Borgen IL for å få gjennomført de siste seriekampene.

– Heldigvis skjedde ikke dette tidligere i sesongen, sier Schander.

Dessverre er det ingen vitner til hærverket på Tveterbanen.

– Det ligger to hus nær anlegget, men der var det dessverre ingen hjemme da dette skjedde. Det er forferdelig irriterende å oppleve dette, og helt idiotisk å ødelegge slik for et idrettslag, sier Frank Steinar Schander til Sarpsborg Arbeiderblad.

Ble sett på Navestad

Også Navestad IF fikk besøk av vandaler onsdag kveld. På idrettslagets Facebook-side etterlyses det vitnet til hærverket.

ØDELA BANEN: Slik ser gressbanen til Navestad IF ut etter hærverket onsdag kveld. Et vitne fikk et godt signalement på den ene bilen som spolet rundt på banen.

ØDELA BANEN: Slik ser gressbanen til Navestad IF ut etter hærverket onsdag kveld. Et vitne fikk et godt signalement på den ene bilen som spolet rundt på banen. Foto:

En nabo til idrettsplassen observerte tre biler, hvorav to av disse kjørte rundt på gressbanen. Dette skjedde ved 21.00-21.30-tiden.

Det ble gjort gode observasjoner av den ene bilen. Nestleder i Navestad IF, Cato Haglund, håper derfor at det skal la seg gjøre å identifisere personene som sto bak skadeverket.

– Vi skal politianmelde skadeverket i ettermiddag, sier Haglund som er oppgitt over at noen vil bruke fritiden sin til å ødelegge for andre.

– Du har lite å gjøre når du utfører hærverk som dette. De kan umulig ha vært medlem av et idrettslag eller vært på dugnad selv noen gang.

Navestad IF har sin siste A-lagskamp førstkommende mandag. Nå må de trolig leie en kunstgressbane for å få gjennomført kampen.

Artikkeltags