Gå til sidens hovedinnhold

To personer gikk gjennom isen, politiet mistenker de kjørte ATV

Artikkelen er over 3 år gammel

En person er sendt til legevakt og en er fløyet til Kalnes etter at de gikk gjennom isen nord i Isesjø i kveld.

Nødetatene rykket fredag ettermiddag ut til Isesjø hvor de hadde fått melding om at først én, så to personer, hadde gått gjennom isen. Da de kom frem fant de også en ATV råka, som ifølge operasjonsleder Paul Horne i Østfold-politiet er cirka 500 meter fra land.

– Ved ankomst tar overflatereddere fra brannvesenet seg frem til råka. En person ligger i råka og er tydelig sliten der han henger. Ytterligere en har vært i vannet i forsøk på å redde førstemann, sier innsatsleder Arve Hermansen til SA.

Halvtime i iskaldt vann

Mannen som fremdeles lå i råka ble hentet opp av redningshelikopter og fløyet til sykehuset på Kalnes. Han beskrives som nedkjølt, men våken. Den andre mannen, som var på land ble tatt med til legevakten i Sarpsborg. Også han var nedkjølt, men blir beskrevet som «lett til uskadd».

- Heldigvis har dette gått veldig bra med tanke på hvor dramatisk situasjonen faktisk var, oppsummerer operasjonsleder Paul Horne.

Ifølge operasjonslederen fikk politiet melding om ulykken klokka 17.38. Klokka 18.04 meldte redninshelikopteret at mannen var tatt opp av råka. Det betyr at han kan ha ligget godt over en halvtime i det iskalde vannet.

ATV i råka

Da politiet snakket med pressen på stedet like før 18.30 jobbet de med å finne ut av foranledningen.

– Dette er to-tre menn i 40-årsalderen. Det er en ATV som ligger i en råk, en ganske stor råk, og da gjenstår det for oss å innhente vitneforklaringer om en eller flere har vært på ATVen da ulykken inntraff, sier Hermansen.

– Det fremstår her og nå som at én har vært på ATV da ulykken skjedde, legger han til.

– Siden det er både folk og ATV i vannet har vi grunn til å tro at noen har kjørt ATV på isen, men vi er ikke ferdig med nok vitneavhør til å konkludere rundt det.

Politiet har flere vitner på stedet etter hendelsen.

Advarer mot å gå på isen

– Det er viktig for oss å minne om at ved ferdsel på isen må man utvise den største forsiktighet, understreker Hermansen. Det advarselet gjelder i hele distriktet.

En relativt mildt vinter kombinert med at isen smelter hurtig for tiden og er usikker mange steder, gjør at politiet advarer folk i distriktet mot å gå ut på islagte vann.

- Isen er ikke trygg noen steder i vårt distrikt, og vi anbefaler ingen å ta seg ut på islagte vann, sier operasjonsleder Paul Horne til Sarpsborg Arbeiderblad.