Ulrikke (18): – Bestemte meg for 10 minutter siden

FERDIG STEMT: Ulrikke Bråtenes (18) forhåndsstemte på Borg videregående skole torsdag. – Jeg må bruke stemmeretten min, sier førstegangsvelgeren.

FERDIG STEMT: Ulrikke Bråtenes (18) forhåndsstemte på Borg videregående skole torsdag. – Jeg må bruke stemmeretten min, sier førstegangsvelgeren. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

For venninnene Elise Andersen og Ulrikke Bråtenes var det vanskelig å bestemme hvilket parti som skulle få deres stemme.

DEL

– Det sto mellom to partier og vi bestemte oss for 10 minutter siden. Det avgjørende ble skolepolitikken, sier Bråtenes til Sarpsborg Arbeiderblad.

– Påvirke livet vårt

Torsdag benyttet de muligheten til å forhåndsstemme ved Borg videregående skole hvor de begge er elever.

– Jeg har aldri brydd meg så veldig mye om politikk, men det gjør jeg nå. Det er nok fordi jeg er gammel nok til å stemme, sier Elise Andersen til Sarpsborg Arbeiderblad.

Venninnene synes det er viktig å bruke stemmeretten sin.

– Det kan påvirke skolegangen og livet vårt generelt, sier Ulrikke Bråtenes.

FÅR VEILEDNING: Valgmedarbeider Ida Odsæter gir førstegangsvelgerne Ulrikke Bråtenes og Elise Andersen informasjon før de skal stemme.

FÅR VEILEDNING: Valgmedarbeider Ida Odsæter gir førstegangsvelgerne Ulrikke Bråtenes og Elise Andersen informasjon før de skal stemme. Foto:

Skole og helsetilbud

Begge var på plass under valgdebatten ved Borg videregående skole da de ulike politiske partiene presenterte seg.

– Da fikk vi vite litt mer utdypende om det enkelte parti. Ellers har jeg hørt litt på radio om valget mens jeg har kjørt bil, sier Andersen.

De er samkjørte i hvilke saker som er viktige for dem. Skole, helsetilbud og arbeidsplasser.

– Interesserte og oppvakte

Valgmedarbeider Ida Odsæter veiledet jentene før de gikk inn i hvert sitt avlukke.

Og mens SA var til stede, var det flere elever og ansatte som kom for å gjøre sin borgerplikt.

DET STEMMES!: Ulrikke Bråtenes og Elise Andersen har gått inn i avlukket for å stemme.

DET STEMMES!: Ulrikke Bråtenes og Elise Andersen har gått inn i avlukket for å stemme. Foto:

– Det er veldig spennende å være her på skolen og møte førstegangsvelgere på denne måten. De er veldig oppvakte og interesserte, sier Ellen Juliussen som er valgmedarbeider i Sarpsborg kommune.

– Det er viktig å få førstegangsvelgerne i gang slik at de deltar i demokratiet og bruker stemmeretten sin resten av livet.

Det har vært mulig å forhåndsstemme ved samtlige fire videregående skoler i Sarpsborg denne uken. Og det er mange som er interesserte – også de som ikke er gamle nok.

– Her har det vært også vært flere 16-åringer innom og lurte på hva som skjer, men de må vente to år til, sier valgmedarbeider Ida Odsæter.

REGISTRERES: Elise Andersen og Ulrikke Bråtenes venter mens valgmedarbeiderne Vibeke Sogn-Hansen og Ellen Juliussen registrerer jentene.

REGISTRERES: Elise Andersen og Ulrikke Bråtenes venter mens valgmedarbeiderne Vibeke Sogn-Hansen og Ellen Juliussen registrerer jentene. Foto:

Artikkeltags