Vannlekkasjen funnet – de som har mistet vannet må koke det når de får det tilbake

VANNLEKKASJE: Rundt 30 meter bak Jan Stordahl (t.v.) og Trond Engebretsen – i Storgata –  er vannlekkasjen som har gjort at rundt 170 beboere i området har mistet vannet.

VANNLEKKASJE: Rundt 30 meter bak Jan Stordahl (t.v.) og Trond Engebretsen – i Storgata – er vannlekkasjen som har gjort at rundt 170 beboere i området har mistet vannet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stedet for den store vannlekkasjen i Sarpsborg er nå funnet, og kommunen håper beboerne får tilbake vannet i løpet av natta. Men vann som skal brukes som drikkevann må kokes.

DEL

Det var ved 16.00-tiden onsdag det oppsto en større vannlekkasje i området Storgata – Dovregata i Sarpsborg sentrum. Rundt 170 beboere deriblant Grotterødløkka barnehage og Sanitetsforeningen, mistet vannet – og kjellere ble fylt med vann, blant annet kjeller til Sangerhuset. Rørlegger fra kommunen, brannvesenet og restverdibilen fra Fredrikstad var alle i arbeid for i størst mulig grad å redusere skadeomfanget.

Kok vannet

De første timene var en usikker på det nøyaktige stedet for lekkasjen. Ved 20.00-tiden fikk Sarpsborg Arbeiderblad opplyst at de hadde lokalisert lekkasjen til ca. 30 meter nedenfor kummen like utenfor Sangerhuset i Storgata. Det var et vannrør med en diameter på 250 millimeter som hadde sprukket.

VANN I KJELLER: Kjelleren på Sangerhuset ble fylt med vann på grunn av vannlekkasjen. Her tar Kjell Staalberg (t.v.) fra Fagforeningenes Mannskor skadene nærmere i øyesyn, mens brannkonstabel Kristian Bergfald jobber med å få vannet ned i sluket.

VANN I KJELLER: Kjelleren på Sangerhuset ble fylt med vann på grunn av vannlekkasjen. Her tar Kjell Staalberg (t.v.) fra Fagforeningenes Mannskor skadene nærmere i øyesyn, mens brannkonstabel Kristian Bergfald jobber med å få vannet ned i sluket. Foto:

– Vi holder nå på å få på plass graver og lastebiler for å kunne reparere lekkasjen. Vi håper at de berørte beboerne får tilbake vannet i løpet av natta. Men det er viktig at de som har mistet vannet koker det som skal brukes til drikkevann, når de får vannet tilbake. Dette må de gjøre helt til de får kontrabeskjed om at vannet er friskmeldt, sier overordnet teknisk vakt i Sarpsborg kommune, Jan Stordahl, til Sarpsborg Arbeiderblad.

Vannvogn

Vi har satt ut vannvogn ved Sanitetsforeningen. Her kan beboere i området hente vann enten med egne kanner eller ved å bruke kanner som står ved vannvogna, fortsetter Stordahl.

Artikkeltags