Vått, kjølig og vindfullt – slik blir resten av uka

Flere trær har den siste tiden måttet gi etter for vinden, slik som dette i Stasjonsbyen tirsdag kveld. Så mye vedvarende vind er ikke helt hverdags i juni fortelelr meteorolog Bente Wahl.

Flere trær har den siste tiden måttet gi etter for vinden, slik som dette i Stasjonsbyen tirsdag kveld. Så mye vedvarende vind er ikke helt hverdags i juni fortelelr meteorolog Bente Wahl. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Meteorologene kan ikke melde om noen sommertemperaturer denne uka, men se fram til mandag.

DEL

Det er kanskje ikke den beskjeden festivalgjengerne håper på. Både i Fredrikstad og Halden går det to store musikkfestivaler av stabelen denne uken, men været blir bare så som så.

– Det kommer til å blåse godt resten av tirsdagen. Natt til onsdag vil vinden avta noe, men da kommer det et nedbørsfelt innover Østfold på morgenen. På formiddagen vil det nok allerede kunne komme noe nedbør, forteller vakthavende meteorolog Bente Wahl tirsdag kveld.

Det ser dermed ut til at det kan bli en våt start på Tons of Rock i Halden.

– Man bør nok kle seg for vått vær i morgen. Det blir også noe kjølig, en værtype som fortsetter torsdag, Da med mindre regn, men det kan komme byger, sier Wahl.

Lettere mot helgen

Inn mot helgen kan hun melde om at temperaturene igjen vil krype oppover og skydekket bryte opp.

– Det blir nok fortsatt en del skyer, men alt i alt fint vær.

For dem som skal på Idyllfestivalen i Fredrikstad kan det dermed se ut til å bli en tørrere opplevelse.

God ukestart

Om man skal se en hel uke fram i tid ser prognosene langt bedre ut.

– Fra mandag kan det bli riktig så fint igjen. Da iser prognosene lite vind og temperaturer opp mot 24 grader midt på dagen i Sarpsborg, forteller Wahl.

Vind «mot normalt»

Den siste tiden har østfoldingene kunne merke seg at det har blåst godt. Wahl sier at det ikke er vanlig med så mye og vedvarende vind i juni, men at slikt vær skjer fra tid til annen.

– Det kommer jo nå og da, men for meningsmann kan det nok virke litt uvanlig. Det er jo en grunn til at vi setter ut utemøblene og blomstervaser, vi har jo en forventning om at det skal bli fine dager.

Wahl forteller at det de siste dagene er målt både stiv kuling og sterkt kuling både på Ferder og Strømtangen.

Båtfolket bør være ekstra varsom

Hun legger også til at båtfolket bør være ekstra varsomme i vinden som kommer torsdag.

– Da får vi en nordlig vindretning, og den kan bli ganske kraftig ut over Oslofjorden. Så båteiere bør nok være litt ekstra varsomme denne dagen, avslutter hun.

Artikkeltags