Slik blir været under 08-kampen søndag

BLIR KALDT: Søndag møtes 08 og Rosenborg på Sarpsborg stadion. Det kan bli en kald affære for tilskuerne med nedbør og rundt null grader.

BLIR KALDT: Søndag møtes 08 og Rosenborg på Sarpsborg stadion. Det kan bli en kald affære for tilskuerne med nedbør og rundt null grader. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Det kan være greit å ta på ullstillongsen hvis du skal følge kampen mellom Sarpsborg 08 og Rosenborg på stadion søndag.

DEL

For vakthavende meteorolog Eldbjørg Moxnes ved Metereologisk institutt kan ikke love vår i luften under første runde i Eliteserien.

Blir surt vær

– Søndag kveld blir det rundt null grader og nedbør. Dermed er det usikkert om nedbøren vil komme som snø eller sludd, sier Moxnes til Sarpsborg Arbeiderblad.

Da er det bare å håpe at 08 sitt spill vil varme tilskuerne – for værmessig vil det bli surt på tribunene.

Fram til søndag kan sarpingene forvente seg følgende vær:

– I dag, torsdag, vil det snø ut dagen. Det vil ikke komme store mengder – det dreier seg kun om noen centimeter, sier vakthavende meteorolog.

Nedbør på søndag

Snøværet vil avta utover morgendagen. Da vil det bli lettere skydekke og også muligheter for å se sola. Natt til lørdag vil det bli kaldt med ned mot 10 minusgrader. Utover lørdagen vil temperaturene stige og etter hvert komme seg på plussiden.

Søndag er det altså mer nedbør på vei innover Sarpsborg. I begynnelsen vil nedbøren komme som snø. Men de 5–6 minusgradene fra natten til forsvinne utover dagen.

Og når dommeren blåser i gang kampen på stadion klokken 20.00 vil temperaturen ligge rundt null grader.

Blir mildere

Sarpinger som venter på våren kan glede seg over gradvis mildere vær utover i neste uke.

– Temperaturene vil gjøre et hopp opp, men det er ikke snakk om den store varmen ennå, sier Eldbjørg Moxnes til Sarpsborg Arbeiderblad.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.