Gå til sidens hovedinnhold

Fra kaldt og fint til snø, regn og mildt

Artikkelen er over 3 år gammel

Denne uken får vi kjenne på det meste av det været Østfold-vinteren har å by på. Det begynner kaldt, fint og tørt, men på onsdag kommer ruskeværet igjen. Da kan det bli ufyselige kjøreforhold.

Mandag morgen er det minusgradene og en flott og blå himmel som preger fylket. Slik vil det også bli de første dagene i uken.

– Det blir ganske så fint vintervær nede hos dere innledningsvis i uken. Både mandag og tirsdag ser fint og tørt ut – og med minusgrader, sier meteorolog Espen Biseth Granan til Fredriksstad Blad mandag morgen.

Men det varer ikke lenge. Allerede onsdag slår været om igjen. Da kan det bli både snø, sludd og regn i Østfold.

– Det kommer inn et nytt frontsystem natt til onsdag, noe som betyr nedbør. Vi er fortsatt spent på hvordan nedbøren vil komme, men man må nok være forberedt på at det begynner med snø, sier han.

– Og deretter går det over i sludd og regn?

– Mest sannsynlig ja. Siden det fortsatt er ganske kaldt i luften og på bakken, så kan det også komme som frysende regn. Så det gjelder for publikum å være påpasselig i trafikken spesielt på onsdag, sier han.

– Hva med resten av uken?

– Nedbøren som kommer inn onsdag vil nok fortsette godt utover torsdagen. Og da får varmluften skikkelig tak, så da er det regnvær som gjelder. Mildværet ser også ut til å fortsette helt frem mot helgen, men de siste prognosene våre tilsier at nedbøren vil gi seg, og at det kan bli bedre vær i form av opphold og noe sol, sier han.

 

Kommentarer til denne saken