Vinteren er tilbake: Melder ned mot ti minusgrader denne uken

KULDE: Sør-Norge har opplevd rekordkulde flre steder i mars, og til tross for et lite varmeoppsving, ser det ikke ut som kulda slipper taket riktig ennå.

KULDE: Sør-Norge har opplevd rekordkulde flre steder i mars, og til tross for et lite varmeoppsving, ser det ikke ut som kulda slipper taket riktig ennå. Foto:

Vinteren har ingen planer om å slippe taket i Østfold selv om vi beveger oss mot midten av mars. Denne uken kan temperaturene komme ned i minus ti grader.

DEL

Søndag kveld var det på nytt duket for snøvær og skikkelig vinterforhold i Østfold. Også utover mandag kan det komme noe nedbør, men fra kvelden av blir det opphold igjen.

– Det kan komme noen dråper i form av snø, regn eller yr i Østfold i løpet av dagen, men det er ikke snakk om store mengder. Det kan sørge for litt glatte forhold i trafikken, men fra ettermiddagen og kvelden beveger nedbørsfeltet seg nordover igjen, sier Per Egil Haga hos Meteorologisk institutt.

Og det blir en uke preget av vinterlige forhold. Fra i kveld synker temperaturene igjen.

– Det blir tørt og egentlig ganske fint være utover uken, og høytrykket sørger for kalde temperaturer – spesielt på natten. Vi snakker om temperaturer på rundt ti minusgrader på natten, sier han.

Går man ett år tilbake så rapporterte Fredriksstad Blad om strålende vær og opp mot ti varmegrader.

– Mars er jo en måned som varierer fra år til år. Vinteren i år har vært ganske lang og kald, men helt uvanlig er det ikke at vi får noen snøbyger og litt kalde temperaturer i mars. Hvis du lengter etter våren, så må du nesten smøre deg med tålmodighet, sier Haga.

Det vinterlige være ser ut til å fortsette minst frem til og med søndag.

– Det er i hvert fall ingenting som tyder på at det skal bli noe vår å snakke om foreløpig. Hele denne uken blir det vinter i Østfold, sier han.

Artikkeltags