(Fredriksstad Blad)

En svenskregistrert Audi A5 TDI er totalt utbrent etter en brann som spredte seg til en annen bil utenfor Hageland på Rolvsøyveien i Fredrikstad natt til torsdag.

Politiet fikk melding om brannen like etter klokka 2.30 natt til torsdag.

– Politi og brannvesen rykket ut etter meldingen om bilbrann. Det var en svenskregistrert Audi som sto i full fyr på parkeringsplassen til Hageland. Da brannvesenet kom til stedet, hadde brannen spredt seg til en bil som sto ved siden av, sier operasjonsleder ved Øst politidistrikt Gisle Sveen til NTB.

Da Fredriksstad Blad snakket med Frode Thøring ved krimvakta i Fredrikstad i ettiden torsdag, hadde man fortsatt ikke klart å få fatt i eieren av den svenske bilen.

– Så vidt jeg vet har vi ikke fått kontakt med vedkommende, sier han.

Kjøretøyet eies av en privatperson i Strömstad. Bilen ble tauet inn til Redningsverket i Råde. Der ble det gjennomført tekniske undersøkelser torsdag formiddag.

– Nå avventer vi litt hva som kommer ut av vår etterforskning, sier Frode Thøring hos krimvakte i Fredrikstad til FB. 

– Tror dere at brannen var påsatt?

– Det er for tidlig å si noe om, men det er en bil som har stått rolig på en parkeringsplass, så det er klart vi tenker i de baner, sier han.

 

Den svenskregistrerte bilen er helt utbrent, mens den norske har fått mindre skader.

– Det er ingen bebyggelse tett på, og det var ingen fare for spredning til bygninger, sa operasjonsleder Gisle Sveen torsdag morgen.

Eieren av den norske bilen er kontaktet.

– Vi har ikke klart å få kontakt med eier av den utbrente Audien, men vi har hatt kontakt med svenske myndigheter for å få på det rene om bilen var stjålet, og den er i alle fall ikke meldt stjålet, sier Sveen.