Fra mandag begynner direktebussene til Sarpsborg å gå

Artikkelen er over 3 år gammel

Bussene skal kjøre by-pendlerne frem og tilbake som et prøveprosjekt ut året.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det nye tilbudet vil ha totalt 14 avganger i hver retning på hverdager med halvtimesfrekvens fra bussterminalen i Sarpsborg og Fredrikstad fra kl 06.15 - 08.45 og 13.45 - 17.15, melder Østfold Fylkeskommune på sine nettsider.

De to siste årene har stadig flere valgt å benytte seg av Glommaringen. Det forventes at bussruten runder 1,5 millioner passasjerer i 2016.

I tillegg til eksisterende ruter

Direktebussen kommer i tillegg til bussene som allerede kjører på 109 og 111-veiene.

– Hensikten er å redusere reisetiden for kunder som reiser mellom sentrum i de to byene, og tilbudet kommer i tillegg til et allerede godt utbygd busstilbud med Glommaringen på samme strekning, sier Olav I. Moe, leder for samferdselskomiteen i Østfold fylkeskommune.

Vil at folk velger buss fremfor bil

Østfold kollektivtrafikk opplever en økning i antall passasjerer, men tror at hyppige stopp og kø langs ruta i rush-tiden gjør at mange andre potensielle buss-passasjerer velger bilen likevel.

– Vi ønsker derfor å prøve ut et mer direkte og raskere busstilbud mellom byene for å se om det kan være grunnlag for et slik tilbud på lengre sikt. Tilbudet vil kun stoppe på bussterminalene i hver by, og kundegrunnlaget vil delvis være dagens kunder, som dermed får et bedre og raskere tilbud, men enda viktigere er nye kunder som i dag kjører bil på denne strekningen, sier Moe.

Tilbudet finansieres i sin helhet gjennom Bypakke Nedre Glomma og vil ikke inngå som en del av Glommaringen, men vil etableres og markedsføres som et separat tilbud.

Et månedskort på 30 dager på direktebussen koster 500 kroner.

Artikkeltags