Opp mot 30 Jøtul-ansatte mister jobben

MÅ NEDBEMANNE: Opp mot 30 ansatte mister jobben på Jøtul.

MÅ NEDBEMANNE: Opp mot 30 ansatte mister jobben på Jøtul.

Artikkelen er over 1 år gammel

De ansatte ved Jøtul på Kråkerøy fikk mandag beskjed om at mellom 20 og 30 ansatte må gå fra bedriften.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det får Fredriksstad Blad bekreftet fra tillitsvalgt ved Jøtul, Arild Johannessen.

– Vi har fått en trist beskjed om at det blir oppsigelser. Trolig er det snakk om mellom 20 og 30 ansatte som må gå, sier Johannessen.

Opp mot 20 på Kråkerøy

Ifølge Johannessen vil mellom ti og tolv av de ansatte komme fra Halden-avdelingen, som allerede er besluttet nedlagt ved nyttår. I tillegg kan altså opp mot 20 ansatte ved Jøtul på Kråkerøy miste jobben.

– Det er selvfølgelig en veldig tøff beskjed å få. Vi håpet i det lengste å unngå oppsigelser, men ledelsen ser altså ingen andre muligheter, sier han.

Situasjonen på Jøtul har i lengre tid vært kritisk, og så sent som i sommer ble det altså bestemt at avdelingen i Halden blir lagt ned ved nyttår. Den gangen ble behovet for økt effektivisering for å bedre resultatene brukt som forklaring på nedleggelsen.

– Dette gjelder også fabrikken på Kråkerøy. Effektivisering kan komme gjennom økt salg og derved økt produksjon eller gjennom nedbemanning. Dersom vi ikke klarer å øke salget, vil dette medføre nedbemanning. I tillegg har vi store sesongvariasjoner som medfører opp- og nedbemanning i løpet av året, sa administrerende direktør Nils Agnar Brunborg til FB i august i år.

Stille fra ledelsen

Fredriksstad Blad har også vært i kontakt med Brunborg mandag ettermiddag. Han forteller at det vil komme en pressemelding om situasjonen i Jøtul tirsdag morgen.

– Dere får all informasjon i pressemeldingen, sier han.

– Kan du bekrefte eller avkrefte at mange mister jobben?

– Jeg ønsker ikke å si noe som helst før pressemeldingen blir sendt ut tirsdag morgen, sier han.

Tillitsvalgt hos Jøtul på Kråkerøy, Arild Johannessen, forteller om en trykket stemning på arbeidsplassen mandag.

– Oppsigelser er naturligvis fryktelig tungt, og her er det et betydelig antall ansatte som nå må gå. Dette er det ingen som liker, sier han.

– Hvordan har informasjonen fra ledelsen vært?

– Vi har hatt dialog hele veien, og alle ser at vi er nødt til å bedre resultatene. Nå har det tross alt vært en bedring i 2017, men altså ikke nok til å unngå oppsigelser, sier han.

Artikkeltags