Pøbler har knust minst 18 bilruter på Høyda og Øreåsen i natt

SKADEVERK: Politiet har fått inn meldinger på hele 17 knuste bilruter søndag morgen. Bildet er fra Hans Nielsens Hauges vei der det har kommet inn anmeldelser fra flere bileiere i morgentimene søndag.

SKADEVERK: Politiet har fått inn meldinger på hele 17 knuste bilruter søndag morgen. Bildet er fra Hans Nielsens Hauges vei der det har kommet inn anmeldelser fra flere bileiere i morgentimene søndag. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(Moss Avis) Østfoldpolitiet meldte søndag morgen at uvedkommende i løpet av natten hadde forøvet skadeverk ved å knuse ruter på mange biler på Ørejordet, Melløs og i Høyda- og Øreåsen-området.

- Det er 14 tilfeller som er anmeldt hos politiet i Moss, bekrefter krimsjef Henning Dalbye ved Moss politistasjon.

- Her ved Vansjø lensmannskontor er det anmeldt fire forhold, et av disse dreier seg om knuste vinduer ved en bedrift og vi ser dette i sammenheng med de andre forholdene, sier Vegard Tillung ved Vansjø lensmannskontor.

Hærverket skal blant annet ha strukket seg over følgende områder: Carlbergveien på Ekholt, via Øreåsen, Fjellom, Hans Nielsen Hauges vei på Ørejordet, Jøssinggata, Christian Michelsens gate og Fjordveien.

- Vi er absolutt interessert i å komme til bunns i denne saken og dersom det er noen som har hørt eller sett noe, så må de ta kontakt med oss bedyrer både Dalbye og Tillung.

Nytt forhold

Østfoldpolitiet meldte ved 12:45-tiden søndag at det så langt var rapportert inn og avdekket skadeverk på tilsammen 17 kjøretøyer i området, i ettertid har det blitt anmeldt et forhold til. Det skal i hovedssak være snakk om knuste vinduer.

Operasjonsleder Villy Meier sa da til Moss Avis at de ikke hadde den fulle oversikten over skadeverket ennå.

- Det har tikket inn anmeldelser på skadeverket i hele dag, sier Meier. Han sier politiet er interessert i vitneobservasjoner.

- Vi har foreløpig sparsomt med tips i saken, sier Meier. Han legger til at de heller ikke vet eksakt når hærverket skal ha skjedd.

De 18 tilfellene av skadeverk som foreløpig er meldt inn til politiet er i et ganske spredd område på Høyda og Øreåsen.  Meier ser ikke bort i fra at flere anmeldelser vil komme i løpet av dagen.

- Det er bare å anmelde dette på politiets hjemmesider, sier Meier.

LES OGSÅ: Knuste ruter på fem biler

Uten tips

Ved halv syv-tiden søndag kveld manglet politiet fortsatt konkrete tips i saken.

– Saken blir etterforsket videre i Moss, sier operasjonsleder Terje Nordang.

Det er sjelden at politiet får inn så mange meldinger om hærverkt på biler samtidig.

– Knusing av bilruter er noe som skjer innimellom. Men det er ikke ofte det gjelder så mange biler og så store verdier, sier han.

Artikkeltags