Multiconsult-sjefen går av på dagen – Lars Opsahl (60) fra Fredrikstad tar over

Lars Opsahl (60) tar over jobben som midlertidig administrerende direktør i Multiconsult.

Lars Opsahl (60) tar over jobben som midlertidig administrerende direktør i Multiconsult. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Administrerende direktør i Multiconsult, Christian Nørgaard Madsen, slutter med umiddelbar virkning. Fredrikstad-mannen Lars Opsahl (60) tar over som ny direktør inntil en permanent løsning er på plass.

DEL

(Fredriksstad Blad) Selskapet offentliggjorde avgangen til Madsen i en børsmelding grytidlig fredag morgen.

– Styret har etter en grundig vurdering sammen med Madsen konkludert med at tiden er inne for at nye krefter overtar styringen av selskapet, står det å lese i børsmeldingen.

– Best for alle parter

Ifølge pressemeldingen har styret og Madsen den siste tiden vært i tett dialog og funnet ut at det beste vil være at noen andre tar over lederskapet i Multiconsult-gruppen.

Selskapet har rundt 3.000 ansatte i hele Norge og driver med ingeniør- og arkitekttjenester. Multiconsult har også en avdeling i Fredrikstad.

Lars Opsahl har jobbet i Multiconsult-gruppen siden 1986 og har innehatt sentrale lederstillinger i selskapet. Den siste tiden har han vært konserndirektør i Multiconsult-gruppen. Opsahl er bosatt på Kråkerøy.

Opsal har blant annet sittet som leder i Fredrikstad industriforening.

– Først og fremst vil jeg takke Christian for den jobben han har gjort for selskapet. Multiconsult er en robust organisasjon og har en klar strategi for tiden fremover. Jeg har ingen planer om å gjøre større endringer, og mitt primære fokus vil være på stabilitet, lønnsomhet og god drift, sier Opsahl ifølge pressemeldingen.

– Krevende 2018

Multiconsult har lagt bak seg en krevende avslutning på fjoråret. I tredje kvartal ble driftsresultatet mer enn halvert fra året før, fra 10,5 til 4,5 millioner kroner.

– Bransjen befinner seg i en mer utfordrende tid enn noensinne, med tanke på prispress. Samtidig er markedsutsiktene for forretningsområdene våre gode, med tanke på volum og fremtidige muligheter, uttalte Nørgaard Madsen den gang ifølge E24.no.

Multiconsult var blant annet innblandet i byggeskandalen på Stortinget. I den saken fungerte selskapet som rådgiver i prosjekteringen av byggesaken som overskred budsjettet med over én milliard kroner. I etterkant har Stortinget krevd Multiconsult for 125 millioner kroner for å ha gjort en så dårlig prosjekteringsjobb at kostnadene kom ut av kontroll. Partene vil trolig møtes i retten.

Også finansdirektør Anne Harris har nylig sluttet i Multiconsult. Hun går til Statkraft.

Artikkeltags