Rullet opp kriminelt nettverk i Strömstad

GROV KRIMINALITET: Politiet har i lengre tid overvåket det man mener er et kriminelt nettverk på rundt ti personer i Strömstad. Nettverket står bak til dels grov kriminalitet på begge sider av grensen.

GROV KRIMINALITET: Politiet har i lengre tid overvåket det man mener er et kriminelt nettverk på rundt ti personer i Strömstad. Nettverket står bak til dels grov kriminalitet på begge sider av grensen. Foto:

Politiet har over lengre tid hatt et titalls personer i Strömstad under oppsikt. De mistenkes for grov organisert kriminalitet – også på norsk side av grensen.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

I løpet av våren har politiet jobbet for å identifisere mistenkte personer og arbeider nå med å systematisere informasjonen de har skaffet seg.

Dette skriver Strömstads Tidning på sine hjemmesider.

Overfor Strömstads Tidning omtaler de nettverket som «en indre krets på et titalls personer» som er innblandet i mye av den groveste kriminaliteten.

– Den indre kretsen har en struktur først og fremst for tyverier og smugling av narkotika og alkohol, sier undersøkelsesleder Göran Gustavsson til avisa.

Opererte også på norsk side

De mistenkes for å ha begått både større og mindre forbrytelser i flere år, både i traktene rundt Strömstad og på den norske siden av grensen.

De skal også ha knyttet til seg minst like mange personer.

Politiet har også samarbeidet med både norsk toll og politi i kartleggingen av det kriminelle nettverket.

Den svenske Kustbevakningen har også vært inne i bildet sammen med andre myndigheter.

Bredt spekter

Kartleggingen av nettverket viser at samme personer forekommer i flere ulike saker, og bare det siste året er flere av dem mistenkt for å stå bak tyverier, innbrudd, narkotikalovbrudd, våpenlovbrudd, falskmyntneri, smugling, brudd på utlendingsloven og overgrep i rettssak.

– Vi har utnevnt en spesialetterforsker som har hatt hovedansvar for disse sakene, og fortsatt er det et stort antall saker som skal behandles.

Nå arbeider vi med å sammenstille de opplysningene vi har fått inn, sier Göran Gustavsson.

Et klart bilde

Lokalpolitiområdesjef i Västra Fyrbodal, Nina Heyden, mener at politiets innsats denne våren har fått ned kriminaliteten.

– Vi har fått et klart bilde av hvilke personer som er en del av nettverket, hva slags lovbrudd de begår og hvordan de arbeider på tvers av grensen.

Jeg mener at politiets innsats har påvirket nettverkets evne til nye lovbrudd, sier hun.

Artikkeltags