(Fredriksstad Blad)

Det var søndag ettermiddag at tre maskerte menn tok seg inn i lokalene til Nordea ved bruhodet på Østsiden. Innbruddet, som skjedde rundt 15.30 i et av byens mest trafikkerte områder, var ifølge politiet profesjonelt utført.

Politiet forteller tirsdag ettermiddag at gjerningsmennene har benyttet en stjålet hvit Peugeot boxer med grønne skiltet. Bilen ble stjålet i Oslo lørdag kveld og ble funnet igjen ved Maxbo i Lislebyveien

Inn og ut på 53 sekunder

– Det er ikke amatører som har gjort dette. De tok seg inn i lokalet og sjal opp mot 80.000 kroner i mynter. Deretter var det rett ut igjen. Alt sammen har skjedd i løpet av 53 sekunder, sier etterforskningsleder Rune Albertsen til FB.

Videovervåking i Nordea-lokalene viser tre menn maskert med finlandshetter. I forbindelse med ranet etterlyser nå politiet en hvit varebil.

– Vitner har sett en slik bil på utsiden av lokalene i tidsrommet da ranet skjedde. Bilen har også hatt noe reklame på siden, sier Albertsen.

Ønsker tips

Politiet er fortsatt svært interessert i å komme i kontakt med vitner som kan ha sett noe i forbindelse med innbruddet.

– Politiet etterlyser vitner som kan ha sett noe i forbindelse med innbruddet og spesielt personer som har vært på stedet i periodene fra klokken 15.15 til kl. 15.45 og fra kl. 12.45 til kl. 13.15. Vi er interesserte i alt av opplysninger, sier Albertsen til Fredriksstad Blad.

Det er mye som tyder på at ranerne er profesjonelle og omreisende kriminelle. Gjerningsmennene har blant annet vært på stedet cirka klokken 13.00 og sørget for at de utvendige overvåkingskameraene ble satt ut av spill.

– Det skjedde et tilsvarende innbrudd på Vestby i slutten av august der fremgangsmåten til gjerningspersonen var veldig lik det vi så i Fredrikstad på søndag. Det gjør at vi setter disse to innbruddene i sammenheng med hverandre, sier han.