(Fredriksstad Blad)

Redningsselskapet har vært et par turer ute på oppdrag i løpet av fredag kveld og natt til lørdag, og i Halden har noen russ havner i arresten. Dette er nattens hendelser.

Berget båt til Strömstad

Båtsesongen er i gang, og den kommer med noen startproblemer. Fredag kveld måtte Horn Rescue ta av fra Skjærhalden for å berge en cabincruiser som var i fred med å synke. Midt mellom Koster og Strömstad gikk den 30 tonn tunge båten på et umerket skjær, og begynte å ta inn vann.

– Skjæret var ikke merket, og båten tok fort inn vann. Den havarerte etter et par minutter, og hadde det ikke vært for at vi hadde med oss en følgebåt fra Sand Marina hadde vi måtte hoppe i vannet, forteller Martin Olsen som kjørte båten.

Det var to vokse og to barn om bord, men ingen ble skadet i sammenstøtet med skjæret. Det ble foretatt rutinemessig promillekontroll, den viste at det ikke var alkohol inne i bildet.

– Dette var den første båtturen for sesongen, og dessverre endte den slik. Jeg må få si at både det norske og svenske redningsselskapet var fantastiske. De var raskt på plass, og til god hjelp, sier Olsen.

På Twitter skriver Redningsselskapet at den svenske kystvakten og sjøredningsselskapet i Sverige kom til med pumper og lenset underveis.

– God samhandling på tvers av landegrenser, skriver de.

Rus og vold i Østfold-byene

I de andre Østfold-byene har det gått rolig for seg natt til lørdag. Politiet har ikke meldt om noen hendelser i Fredrikstad, I Sarpsborg ble to personer ved 23-tiden anmeldt og bortvist fra sentrum etter å ha vært ruset og i besittelse av mindre mengder narkotika.

I løpet av natten har en bil kjørt av veien i Spydeberg. To personer skal ha gått fra stedet, og politiet traff de på en adresse noe senere på kvelden. En kvinne erkjente da å ha kjørt bilen i påvirket tilstand, og hun ble fremstilt for blodprøve. Deretter ble det opprettet sak.

I Halden er det i helga landstreff for russen, og flere tusen russ er samlet på Fredriksten festning. Politiet meldte fredag kveld at to russ var tatt med til arresten etter å ha vært utagerende og overstadig beruset. Den ene av de to ble tatt med av politiet etter å ha slått til to andre russ.

Utover dette har politiet ikke kommet med flere meldinger fra Fredriksten festning i løpet av natten.

Beruset i båten

Like etter midnatt natt til lørdag, fikk politiet melding om en ny hendelse på sjøen. En beruset båtfører skulle ha kjørt ut fra havna på Skjærhalden. Ikke lenge etter kom det en ny melding om at båten hadde kjørt på grunn. Redningsskøyta fikk etter hvert kontroll på båten som ikke hadde kommet langt av gårde. Politiet tok hånd om mannen som kjørte båten. Det ble tatt blåseprøve av ham og denne viste at mannen var beruset. Han ble anmeldt for å ha ført båt i påvirket tilstand.