Ungdomsfest gikk over styr

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En ungdomsfest på Bøndernes Hus i Råde endte med at tre ungdommer ble fraktet til sentralarresten i Sarpsborg. – Alt virket helt fint inntil politiet kom, sier en deltager.

DEL

(Moss Avis) Klokken halv ett natt til søndag melder politiet om en ungdomsfest i Råde som skal ha gått over styr. Til stede var rundt 200 ungdommer, og tre av dem ble innbrakt til sentralarresten i Sarpsborg.

En 15-åring anmeldes for vold mot offentlig tjenestemann, og politiet fikk varslet en foresatt.

Ifølge en nabo som tilfeldigvis gikk forbi i ti-tiden, var det snakk om en russefest på Bøndernes hus. Vedkommende forteller om hærverk og bråk, og det skal ha kommet mye politi til stedet. Også ambulanse var der.

Fyll

Operasjonsleder Jon-Erik Nygård i Øst politidistrikt bekrefter at det skal ha vært en russefest på Bøndernes hus, men han kjenner ikke til hvem som sto som arrangør eller hvor festdeltakerne kom fra.

– Festen startet ved ni-tiden, og ved halv elleve-tiden fikk vi meldinger om rusa ungdommer rundt i området som urinerte i gater og var til generell sjenanse. Vi dro ut rundt elleve-tiden, og det var mye unge folk, og mye fulle folk. Det endte med at to menn og en gutt ble tatt med i arresten; en for ordensforstyrrelse og to for vold mot offentlig tjenestemann.

Ifølge politiloggen ser det imidlertid ikke ut til at det var problemer inne på selve festen.

– Jeg regner med at dette skjedde på utsiden. En sånn fest trekker til seg mye folk, og 15-åringen har kanskje oppholdt seg på utsiden.

Det er ikke rapportert om andre rusmidler enn alkhol, og det er ikke registrert noen skader på noen av ungdommene som var tilstede.

– Men det blir gjerne litt dytting og knuffing med så mye berusa ungdommer, sier han.

Innsatslederen ytret ønske om at festen skulle avsluttes, med Nygård kjenner ikke til hvorvidt dette ble gjort.

Utålmodige i kø

Ifølge en person som har kjennskap til arrangementet, er det satt en grense på 120 personer i lokalet når det er ungdomsfest på Bøndernes hus. Han sier at problemet var at det var alt for mange i kø utenfor, og disse ble utålmodige av å stå i kø så lenge. Etter som det var mistanke om at det kunne komme flere enn de 120 som det var plass til inne, var det satt inn ekstra vakthold ute. Det kom ungdommer tilreisende fra flere steder i Østfold, og han mener det var langt mer enn 200 personer som ville inn på festen. 

Festen ble avsluttet på grunn av uroen utenfor. Arrangørene ringte politiet og sa at det var vanskelig å håndtere køen i døra. Inne skal det ha gått greit for seg, og det er ingen skader på lokalet.

– Rolig til politiet kom

En Fredrikstad-gutt (18) som var med på festen, mener at festen virket ganske rolig inntil politiet kom.

–  Først kom politiet og sa at dersom vi ikke hadde to edru personer som skulle rydde i gatene, ville de stenge festen. Det fikset vi. To og en halv time kom de på nytt og da ble det kaos. Folk begynte å løpe fra politiet, og jeg hørte om noen som hadde prøvd å slå og sparke, sier 18-åringen, som vil være anonym, til Fredriksstad Blad.

– Hvordan mener du politiet skulle reagert på dette, da?

– De hadde kanskje droppet å komme helt inn. Alt virket jo fint. Folk var litt irriterte fordi det var lang kø og for dårlig beredskap på billetter, men det var ikke bråk, sier 18-åringen.

Artikkeltags