Disse navnene toppet listene i Østfold i 2016

Toppnavn: Navnene William og Nora topper navnelistene for fjoråret. Kanskje er foreldrene inspirert av Skam-rollene William (Thomas Hayes) og Noora (Josefine Frida Pettersen)?

Toppnavn: Navnene William og Nora topper navnelistene for fjoråret. Kanskje er foreldrene inspirert av Skam-rollene William (Thomas Hayes) og Noora (Josefine Frida Pettersen)? Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

William lå også på navnetoppen i 2015, og nå får han selskap av Nora. Kanskje de nybakte foreldrene har sett mye på Skam?

DEL

(Fredriksstad Blad) Statistisk sentralbyrå har i dag sluppet navnelistene for 2016, både på landsbasis og fordelt på fylker.

Det viser seg at østfoldingene følger den nasjonale navnetrenden i stor grad, og holder seg til de samme populære navnene som man gjør ellers i landet. Helt på topp troner William for guttene og Nora for jentene. I Østfold har 35 jentebabyer fått navnet Nora i 2016, og på landsbasis hele 551 stykker. Også 35 guttebabyer fikk navnet William i Østfold, mens på landsbasis snakker vi om 498 stykker.

2016 var året da NRK-serien Skam virkelig tok landet med storm. Hundretusener lot seg engasjere i blant annet «#williammåsvare-kampanjen» på vårparten. På høsten fikk serien ny hovedrolle i Isak, men statistikken viser altså at William og Nora herjer navnetoppen sammen.

Nora fikk et oppsving

Etter å ha ligget som en del av ti på topp-listen siden år 2000, går Nora fra 1,50 prosent i 2015 opp til 1,89 prosent i 2016. Hoppet for William er ikke like stort: Fra 1,49 prosent i 2015 til 1,61 prosent i 2016.

- Det er ganske uvanlig at toppnavn gjør slike hopp. Vi må tilbake til Emma i 2003 for å finne noe lignende, sier seniorrådgiver Jørgen Ouren, som har ansvar for navnestatistikken.

Han ønsker ikke å spekulere, men innrømmer at det er nærliggende å tro at Skam-suksessen har en innvirkning på navnetoppen.

Isak var et populært navn tidligere på 2000-tallet, men har de siste årene sunket i popularitet. Kanskje får navnet et oppsving i 2017?

Artikkeltags