Gå til sidens hovedinnhold

1. mars får DU en kjernejournal

Artikkelen er over 4 år gammel

1. mars skal alle innbyggere i Østfold få en kjernejournal. Det skal gi helsepersonell rask tilgang til viktig informasjon, noe som igjen kan være til hjelp for å redde liv.

(Fredriksstad Blad)

Sammen med innbyggere i Vestfold, Telemark og Buskerud skal alle i Østfold 1. mars få en kjernejournal. Denne journalen skal inneholde viktige helseopplysninger om deg som pasient, og formålet er at denne informasjonen skal være lett og kjapt tilgjengelig for helsepersonell.

– Det kan være opplysninger som hvilke legemidler pasienten bruker, hvem som er pårørende og hvilken fastlege pasienten har. Dette er opplysninger som helsepersonell ofte bruker mye tid på å hente inn, sier Mildrid Ræstad, fungerende avdelingsdirektør i Direktoratet for e-helse i en pressemelding.

I dag deles ikke helseopplysninger mellom forskjellige behandlingssteder, sykehus og akuttmottak.

– Når det haster å få tak i opplysninger kan kjernejournal være til stor hjelp. Den kan gi pasientene bedre behandling og i ytterste konsekvens redde liv, forklarer Ræstad.

HER KAN DU SE DIN KJERNEJOURNAL

Alle vil automatisk få denne kjernejournalen, men det vil også ligge en mulighet til å reservere seg på helsenorge.no eller ved å kontakte 800HELSE, informerer avdelingsdirektøren.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.