Innfører besøksbegrensninger på fødeavdelingen: Søsken ikke adgang

HER ER DET STOPP: Søsken og annen familie enn foreldre får ikke komme inn på fødeavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

HER ER DET STOPP: Søsken og annen familie enn foreldre får ikke komme inn på fødeavdelingen på Sykehuset Østfold Kalnes.

Artikkelen er over 1 år gammel

Nå har Sykehuset Østfold innført strenge begrensninger på hvem som får komme på besøk på fødeavdelingen: Kun far eller medmor får adgang.

DEL

(Fredriksstad Blad) Søsken, annen familie og venner får dermed inntil videre ikke lov til å komme inn på fødeavdelingen, barselavdelingen og nyfødtintensiven på Sykehuset Østfold Kalnes. Det er bare fedre og medmødre som får slippe inn, skriver sykehuset på sine egne hjemmesider.

Vil forebygge smitte

Der fremgår det at begrensningen er satt for å beskytte de nyfødte barna mot blant annet influensa, mage- og tarminfeksjoner i tillegg til RS-virus.

«Nyfødte er ekstra utsatt for smitte, og det kan også mor være. For at de sammen skal få en best mulig start på det nye livet, må sykehuset forebygge smitte», skriver sykehuset.

– Ikke ta dem til vestibylen

Sykehuset Østfold ber også de nybakte foreldrene om ikke å ta med sine nyfødte til vestibylen på sykehuset – også dette for å forebygge smitte.

«Det anbefales dessuten at familiene begrenser besøk når de har kommet vel hjem fra sykehuset, og er forsiktige med å oppsøke steder med mye folk og fare for smitte», heter det i meldingen.

Det fremgår ikke av meldingen hvor langvarig besøksbegrensningene kommer til å være.

Artikkeltags