I denne kassa gjorde Svinesund-tollerne tidenes nest største hasjbeslag i Norge

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Tollvesenet har offentliggjort beslag-statistikken fra fjoråret og de slår samtidig fast at det ikke er noen tvil om at det er et stort narkotikapress mot den norske grensen.

DEL

(Fredriksstad Blad) – Det er fortsatt et stort narkotikapress mot den norske grensen, og jeg er bekymret over at bruken av cannabis øker i Norge mens den synker i resten av Europa ifølge EUs narkotikaovervåkningssenter. Samtidig viser statistikken at Tolletatens etterretningsinnsats, bruken av tekniske hjelpemidler som skiltgjenkjenning og dyktige tjenestemenn er med på å avdekke betydelige mengder narkotika, sier tolldirektør Eivind Kloster-Jensen i Tollvesenets egen beslagsrapport som er offentliggjort på Tollvesenets hjemmeside.

I fjor beslagla Tolletaten 1750 kilo cannabis som er blant de største mengdene beslaglagt i løpet av ett år i Norge noensinne.

Fire av fjorårets hasjbeslag er på over 100 kilo hver. I tillegg kommer et beslag av marihuana på 186 kilo.

Svinesundtollere gjorde det nest største tollbeslaget av hasj noensinne da de avdekket 639 kilo hasj i spansk trailer 24. mars. To uker senere avdekket tollerne 152 kilo hasj i spanskregistrert bobil. 

Den spanske sjåføren (60) var lite lysten på en utvidet tollkontroll da han ble stoppet av tollere på Svinesund om ettermiddagen 24. mars. Etter gjentatte anmodninger kjørte han traileren inn i kontrollhallen.

Tollerne fant raskt en rekke pappkartonger med hasj mellom de ordinære varene i lasterommet. I lasta lå det også to trekasser som senere viste seg å være fylt med hasj.

Artikkeltags