Tatt for smugling av 1,7 tonn matvarer

Storbeslag: Mannen forsøkte å lure 1,7 tonn matvarer inn i landet.

Storbeslag: Mannen forsøkte å lure 1,7 tonn matvarer inn i landet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Den rumenske sjåføren kom kjørende inn på rød sone og forklarte at han ønsket å deklarere 184 kilo matvarer. Det han «glemte» å fortelle var at han hadde ytterligere 1,5 tonn mat i bilen.

DEL

(Fredriksstad Blad) Det var på søndag at den rumenske sjåføren kom kjørende over grensen på Svinesund i helgen. Mannen ønsket å deklarerer 184 kilo matvarer, men tollbetjenten fikk mistanke om at mannen ikke var ærlig. Det ble derfor besluttet skanning og manuell kontroll av varebilen.

– Da ble det raskt oppdaget at mannen ikke var helt ærlig om mengden matvarer. I tillegg til de varene han ville deklarere fant vi ytterligere 1,5 tonn matvarer, sier Per Kristian Grandahl hos Tollvesenet.

Trolig skulle matvarene selges på ulike markeder i Norge.

I varebilen var det både italienske oster, olivenoljer, brød, pesto og 490 kilo kjøtt. Mannen ble pågrepet av politiet.

Unndratte avgifter beløp seg til 86.000 kroner. Mannen hadde heller ingen tillatelser for å bringe matvarene inn i landet.

Tollerne gjorde også flere matbeslag i helgen. Lørdag formiddag kom en vestlending kjørende over den gamle Svinesund-brua med rundt 203 kilo ost- og kjøttvarer. Mannen er også tatt for lignende forhold tidligere.

Artikkeltags