Så kom plussgradene: Advarer mot svært vanskelige kjøreforhold

NEDBØR OG PLUSSGRADER: Væromslaget kan sørge for svært glatte veier, spesielt i distriktene. Slik så det ut på Holmen i morgentimene.

NEDBØR OG PLUSSGRADER: Væromslaget kan sørge for svært glatte veier, spesielt i distriktene. Slik så det ut på Holmen i morgentimene. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Nedbør og plussgrader og tidvis kraftig vind vil sørge for vanskelige kjøreforhold på enkelte strekninger onsdag. Mot ettermiddagen kan det bli kraftig regnvær i Østfold.

DEL

(Fredriksstad Blad) – Det er stedvis svært vanskelige kjøreforhold på Østlandet i dag. Issåle på sideveier gjør at det blir svært glatt, og mye vann på hovedveiene kan føre til vannplaning.

– Alt av mannskaper er ute. Kjør forsiktig og vis hensyn, melder Vegtrafikksentralen øst onsdag morgen.

Lavtrykk fra Storbritania

Det er de milde luftmassene og nedbøren som kom innover fylket tirsdag som sørger for vanskelige kjøreforhold. Onsdag kan vi forvente mer nedbør, ifølge meteorologene.

– Det er et ganske kraftig lavtrykk over de britiske øyer som er i ferd med å bevege seg opp til oss. Først på dagen onsdag vil det være oppholdsvær, men så øker vinden og i tillegg vil det komme ganske mye nedbør i form av regn utover ettermiddagen, sier meteorolog Per Egil Haga.

Vinden vil komme opp i sterk og kanskje stiv kuling langs kysten. Men mot kvelden vil nedbøren avta igjen.

– Torsdag ser ut til å bli langt roligere og bedre i Østfold. Nedbøren vil forsvinne, og det blir langt roligere vindforhold. Da vil også temperaturene gradvis synke igjen, sier Haga.

Vekslende vær fremover

Slik vil det holde seg inn mot helgen, skal vi tro værmeldingen.

– Det vil bli mye opphold og temperaturer like under null grader både fredag og lørdag, sier han.

Men noe vedvarende kuldeperiode, slik vi har hatt den siste uken, blir det trolig ikke.

– Mye tyder på at det blir litt vekslende vær til uka. Det kan bli perioder med opphold, sol og ganske vinterlige temperaturer, men det vil også bli noe nedbør, vind og plussgrader i begynnelsen av neste uke, sier Haga.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.