(Fredriksstad Blad)

Det er politiet som igjen må gå ut med en advarsel til østfoldinger som besøker den populære fornøyelsesparken.

– Flere meldinger for fortvilte feriegjester på Liseberg, Göteborg. De har hatt innbrudd i feriepakket bil og pass og en rekke lett omsettelige gjenstander er stjålet, opplyser operasjonsleder hos politiet på Twitter.

Forsikringsselskaper advarer

Det er ikke mer enn noen dager siden forsikringsselskapet Tryg gikk ut med en advarsel til nordmenn som besøker den populære fornøyelsesparken.

– Hvert år får vi telefoner fra et par hundre nordmenn som har fått ferien sin ødelagt etter biltyverier i Göteborg. De første tilfellene har allerede tikket inn hos oss, sa leder for Tryg Forsikring i Norge, Espen Opedal.

Biltyver tiltrekkes av store turistattraksjoner som den populære familieparken i Sverigers nest største by. Her fremstår ofte de store parkeringsplassene som fristende godtedisker for biltyvene.

– I mange tilfeller stoler vi på at kundene skjuler pc-er og nettbrett så godt de kan, sier Opedal.

Skjer hvert år

Også i fjor skrev Fredriksstad Blad om problemene ved fornøyelsesparken. Den svenske byen topper nemlig statistikken over antall bilinnbrudd i Skandinavia. Hver sommer mottar Tryg Forsikring i overkant av 300 henvendelser fra norske bilister som er blitt robbet i Liseberg. Trolig blir tre ganger så mange nordmenn rammet av bilinnbrudd i den idylliske feriebyen i løpet av sommeren.

Politiet går ut med en sterk oppfordring til nordmenn som besøker den svenske byen.

– Vi gjentar vår advarsel mot å parkere med synlige verdifulle gjenstander i bilen, skriver politiet på Twitter.

GODE RÅD

  • Bruk litt tid på å sjekke inn bagasjen på hotellet først, om du har mulighet.
  • Ikke la verdisaker, klokker o.l. ligge åpenlyst framme i bilen. Da står du først på listen når biltyven skal velge en bilrute å knuse.
  • Har du mulighet til å legge bagasjen i et bagasjerom som ikke har åpent innsyn, så gjør det.
  • I Gøteborg er det gode muligheter for å oppbevare verdisaker på Liseberg. Det er verdt å betale de ekstra kronene for en slik sikker oppbevaring.