Rundstjal systembolag og slo ned ansatt

Mange mennesker, lite kø - systembolaget

Mange mennesker, lite kø - systembolaget Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

En 51 år gammel man er tiltalt for å ha stjålet varer for rundt 90.000 kroner fra Systembolag fra Strömstad ned til Helsingborg. I Strömstad skal han også ha slått ned en ansatt.

DEL

(Halden Arbeiderblad) Mannen fylte rett og slett kundevognene og forsvant ut gjennom ubemannede kasser.

Uten å betale.

Hadde medhjelper?

Mannen har systematisk bestjålet systembolag langs hele den svenske vestkysten, fra Strömstad, via Göteborg, Varberg, Halmstad og til Helsingborg.

– I de fleste tilfellene har han fylt kundevogner og gått ut gjennom en ubemannet kasse. Noen ganger har han også tatt esker og gått ut gjennom inngangsporten.

Jeg vil påstå at han har gjennomført tyveriene i samarbeid med en annen person som har gått inn på Systembolaget, slik er portene ble åpnet, sier statsadvokat Kinotha Asmar, til nyhetsbyrået TT.

Sjampanje og brennevin

Blant det mannen tok med seg i handlevognene var 53 flasker sjampanje, 85 flasker konjakk og 35 flasker whisky.

Ved noen tilfeller slapp mannen unna, mens han i andre tilfeller ble stanset av personalet.

– Uansett handler det om fullbyrdede forbrytelser, ettersom han passerte den siste betalingsstasjonen, sier Kinotha Asmar.

Slo ned ansatt

Utenfor Systembolaget i Strömstad slo mannen også ned en av de ansatte som forsøkte å stanse ham. 51-åringen blir derfor også tiltalt for mishandling.

Mannen har nektet for alle anklagene, men påtalemyndigheten har sikret seg blant annet vitneopplysninger, bilder og overvåkningsfilmen.

Når saken kommer opp i Uddevalla tingsrätt, vil påtalemyndigheten, i tillegg til straff, også legge ned påstand om at mannen skal utvises fra Sverige i fem år.

Artikkeltags